Mézga Kláráéknak elment a kedvük a játéktól: az egész ország bánatára befejezik az árnyékkormányosdit

Mézga Kláráéknak elment a kedvük a játéktól: az egész ország bánatára befejezik az árnyékkormányosdit

„A tegnap esti eredményeknek sok tanulsága van, de mindenekelőtt az első szó ismét a köszöneté. Köszönöm azoknak, akik tegnap az erős, szociális Európát és az általam vezetett, közös listát támogatták! A következő öt évben is azon leszünk, hogy Európa minden korábbinál egységesebb és erősebb legyen, erre kértünk felhatalmazást, ez a kötelezettségünk” – közölte a Facebook-oldalán Dobrev Klára, aki egy videórészletet is közzétett a választást értékelő beszédéből.

Mint arról beszámoltunk, a DK-s politikus kijelentette: az eredmény csalódást keltő, azt gondolták, hogy több szavazót tudnak meggyőzni. Míg 2019-ben négy európai parlamenti mandátumot szerzett a DK, az idei választáson csak kettőt.

Dobrev Klára most kifejtette: világos, hogy az egyetlen megmaradt Európa-párti, baloldali közösségként új, a korábbiaktól eltérő módszereket is kell keresniük az Orbán-rendszerrel szemben álló szavazók megszólítására. Bejelentette:

Továbbra is hiszem, hogy az emberek hétköznapjaival mit sem foglalkozó jobboldali politika egyetlen alternatívája hosszú távon egy karakteres, baloldali program. Ennek a programnak a kidolgozásáról szólt az Árnyékkormány munkája 2022 szeptembere óta, ezért dolgoztunk együtt több mint ezer szakértővel, ezért jártuk az országot, hogy ez a program minél többekhez eljusson. Az Árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér.

Hírdetés

Azt ígérte azonban, hogy teszik tovább a dolgukat, maradnak, akik voltak öt napja, öt hónapja vagy épp öt éve: elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok.

– De azért, hogy az a baloldali politika, az a szakpolitikai alternatíva, amit mi képviselünk, a mostaninál nagyobb támogatottságot élvezzen, új megoldásokat, új eszközöket, új utakat kell keresnünk. Köszönöm Mindenkinek, aki a magyar történelem első igazi árnyékkormányának a munkáját segítette az elmúlt bő másfél évben! – zárta bejegyzését Dobrev Klára.

A Demokratikus Koalíció elnöksége 2022 szeptemberében kérte fel Dobrev Klárát, hogy árnyék-miniszterelnökként alakítson árnyékkormányt.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »