Lesz magyar segítség az Eb-mérkőzések idején

Lesz magyar segítség az Eb-mérkőzések idején

Tizenegy konzul segíti a helyszínen a magyar szurkolókat az Európa-bajnokság mérközésein Kölnben és Stuttgartban is – közölte Szijjártó Péter. Csányi Sándor elmondta, az MLSZ is segíti a helyszínre érkező mintegy 40 ezer magyar drukkert.

Ahogy az lenni szokott minden alkalommal, amikor nagy létszámú magyar állampolgár tartózkodik egy helyen külföldön, például sporteseményeken, akkor a külügyminisztérium nagy létszámú konzuli jelenléttel van jelen ezeken a helyszíneken – írta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

„Most is így lesz ez, mind Kölnben, mind pedig Stuttgartban. Mindkét város repülőterein, illetve vasútállomásain, a szurkolói zónákban, a stadionokon kívül és a stadionokon belül is ott lesznek a kollégáink. Minden egyes mérkőzésre mi is kiállítjuk a konzuli tizenegyünket” – fűzte hozzá.

„Tizenegy konzul teljesít majd szolgálatot minden mérkőzésen. Annak érdekében, hogy ha ügyes-bajos dolgaik akadnak a magyar szurkolóknak, akkor azt már helyben meg tudjuk oldani, és így a lehető legkisebb bosszúság társuljon csak a szurkolói élményhez” – emelte ki.

A miniszter ezután arra kérte a Németországba utazó hazai szurkolókat, hogy

regisztráljanak konzuli védelemre, amit a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján megtehetnek néhány kattintással.

„Ez azért nagyon hasznos, mert ha valaki bajba kerül, akkor azonnal fel tudjuk venni vele a kapcsolatot, tudjuk, hogy hol, kit kell keresni, vagy éppen kit kell értesíteni. Van egy mobilapplikáció is, Konzinfo Utazom a neve” – közölte, megjegyezve, hogy gond esetén a segítség gyorsasága számít, ehhez pedig jó, ha tudják, kit és hol kell keresni, értesíteni. A Konzuli Szolgálat erre egy mobilapplikációt is készített, Szijjártó Péter azt kérte, aki teheti, töltse le.

Hírdetés

A szurkolói zónákba minden esetben mobilirodákkal fognak kitelepülni, ami lehetőséget biztosít majd arra, hogy a helyszínen is meg lehessen oldani adott esetben a dokumentumok pótlását vagy bármilyen ügyes-bajos dolgot – mondta még.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata három speciális ügyeleti telefonszámot és létrehozott, amelyet baj esetén hívhatnak a Németország tartózkodó szurkolók (+36 30 084 1605, +36 30 387 0636, +36 30 120 9151).

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének tájékoztatása szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) arról biztosított, hogy a rendezőkkel és a városokkal zavartalan az együttműködés, és mindent megtesznek azért, hogy minél zökkenőmentesebb és biztonságosabb legyen a lebonyolítása az Európa-bajnokságnak.

„Magyarországról három meccsre összesen körülbelül 40 ezer szurkoló érkezik.

A Magyar Labdarúgó Szövetség minden segítséget megad” – tudatta.

Arról is beszámolt, hogy egyrészt a beléptetőkapuknál biztosítanak magyar tolmácsolásra lehetőséget, akinek szüksége van rá, másrészt biztosítják a helyszíneken, hogy ha a szurkolók kívánják, akkor együtt vonuljanak ki a stadionhoz.

Arra kérte a magyar drukkereket, hogy vegyék figyelembe, hogy „nemcsak a magyar válogatott, hanem ők is az országot képviselik, tehát ennek megfelelően ne üljenek fel semmiféle provokációnak”.

„A fanzónában étel-ital várja a magyar szurkolókat és zene, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy zavartalan jó szórakozás legyen, és bízom benne, hogy ez hozzásegíti a csapatot a szurkolással együtt az eredményes szerepléshez is” – jelentette ki.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »