Háromórás csata után kiemeltet búcsúztatott a nádszegi teniszező

Háromórás csata után kiemeltet búcsúztatott a nádszegi teniszező

A nádszegi származású Gombos Norbert három szettben diadalmaskodott a nyolcadik helyen kiemelt argentin Federico Delbonis ellen, és továbbjutott a negyeddöntőbe a Marbellán zajló salakpályás férfi tenisztornán.

Gombos jól kezdte a találkozót és kétszer is elvette ellenfele adogatását és 3-0-ra is meglépett az első játszmában, de az argentin játékos kétszer is visszabrékelte a felvidéki játékost és 4-4-re kiegyenlített. Az első szett további részében Delbonis akarata érvényesült és 6-5-ös argentin vezetésnél ismét elvette Gombos adogatását és megnyerte az első szettet Delbonis.

A második játszma elején az argentin Delbonis lendületben maradt és 2-0-s előnybe került. Ezek után Gombos magára talált és elvette ellenfele adogatását és kiegyenlített 2-2-re.

A szett további részében is kiélezett csata folyt a pályán 3-3-as állásnál Gombos ismét brékelőnybe került, de sokáig nem tudta megtartani, szinte azonnal visszatámadott Delbonis és elvette Gombos adogatását is. A rövidítésben is Gombos került brékelőnybe, de ezúttal sem tudta megtartani előnyét.

Hírdetés

A játszma tie-break útján dőlt el, amit a felvidéki játékos nyert meg ezzel kiegyenlített a játszmákat tekintve.

A döntő szettben is remekül kezdett a nádszegi játékos, 3-0-ra is vezetett, de ezúttal sem tudott mit kezdeni az agresszíven támadó argentin riválisiával és ismét egyenlített az argentin 4-4-re.

A döntő játszma is egy kiélezett csatát hozott, ezúttal is tie-breakben dőlt el, amit ezúttal is Gombos nyert meg, ezzel a mérkőzést is behúzta,

és egy közel hárómórás mérkőzésen jutott be a negyeddöntőbe.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »