Három DAC-játékos az őszi idény álomcsapatában

Három DAC-játékos az őszi idény álomcsapatában

Ahogy azt már az előző években megszokhattuk az őszi idény végeztével idén is kihirdették az elmúlt hónapok álomcsapatát, amelyben három dunaszerdahelyi futballista kapott helyet.

Remekül sikerült a dunaszerdahelyi DAC őszi idénye. A sárga-kékek a címvédő Slovan mögött a tabella második helyen zárták szezon őszi felét. Bernd Storck együttese sokáig a címvédő előtt állt a tabellán, de az év végére elfogytak, ötpontos hátrányba kerültek a pozsonyiakkal szemben.

A legjobbakat a mérkőzések statisztikái és a szakemberek véleménye alapján választották ki.

Az őszi idény álomcsapatában a pozsonyi Slovan adja a legtöbb futballistát (négyet), míg a DAC-ból hárman kerültek be a legjobbak közé, nevezetesen a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt és a két panamai válogatott Eric Davis és Cesar Blackman.

Hírdetés

Kalmár remek őszt tudhat maga mögött, hiszen 11 gólja mellett 4 gólpasszt is kiosztott, a panamai Davis három gólt és három gólpasszt jegyzett, míg Blackman 4 gólpasszig jutott a liga félidejére.

A félszezon legjobb kapusa a Slovan hálóőre, Dominik Greif lett. Kiemelendő továbbá az aranyosmaróti David Hrnčar teljesítménye, aki 5 gólja mellett 7 gólpasszt is kiosztott az őszi idényben, ezzel őt is beválasztották a szezon legjobbjai közé. A támadók közül a 11 gólos, aranyosmaróti Filip Balaj és a 9 gólos zsolnai Dawid Kurminowski is szerepel az ősz álomcsapatában.

A Fortuna liga 2020/21-es őszi idényének álomcsapata:

Dominik Greif (Slovan) – Cesar Blackman (DAC), Jakub Kiwior (Zsolna), Kenan Bajrič (Slovan), Eric Davis (DAC) – David Hrnčár (Aranyosmarót), Nono Villar (Slovan), Kalmár Zsolt (DAC), Rafael Ratao (Slovan) – David Kurminowski (Zsolna), Filip Balaj (Aranyosmarót)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »