Harabin szerint partizánakció csak a hír, miszerint Pellegrinit támogatná

Harabin szerint partizánakció csak a hír, miszerint Pellegrinit támogatná

Reggel jelent meg a sajtóban a hír, miszerint a sikertelen államfőjelölt, Štefan Harabin elmegy szavazni az államfőválasztás második fordulójában, és Peter Pellegrinire adja a voksát. Egyúttal arra kérte az embereket, hogy ők is menjenek el szavazni. Maga Harabin azonban csalásnak nevezte a hírt.

„Az én szavazóim értelmes emberek, ne becsüljék le őket! Tudják, mit kell tenniük, és tudják, kire szavazzanak. Létezik egy erős parancs egy olyan nemzeti államfőre, aki megőrzi Szlovákia állami szuverenitását, nem rángatja bele az országot a háborúba, betartja az alkotmányt, a törvényeket és a nemzetközi szerződéseket, az ukrajnai konfliktus békés megoldását forszírozza, és soha nem küldi a katonáinkat háborúba” – áll Harabin állásfoglalásában a Pravda szerint. Az állásfoglalás szerint Pellegrini is támogatja annak a programnak az egyes részeit, amelyeket Harabin az államfőválasztás első fordulójában hirdetett.

Hírdetés

Maga Harabin azonban az ilyen hírek terjesztését csalásnak tartja.

Azt állítja, ez nem igaz, s hogy kimondottan megtiltotta bárkinek a csapatából, hogy a nevében véleményt mondjon a médiának. „Ki mondta ezt? Jureňa? Ez csalás, ez csak Jureňa valamiféle partizánakciója” – reagált meglepődve Harabin. Miroslav Jureňa Harabin választási csapatának vezetője.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »