Hamarosan nyilvánosságra hozzák a Szputnyik V vakcináról kötött szerződést

Hamarosan nyilvánosságra hozzák a Szputnyik V vakcináról kötött szerződést

Igor Matovič pénzügyminiszter közösségi oldalán arról számolt be, hogy az orosz fél beleegyezik a Szputnyik V vakcináról kötött szerződés nyilvánosságra hozatalába.

A politikus egy twitter bejegyzésre hivatkozott, amelyet a Szputnyik V vakcina felhasználói oldala tett közzé. Ebben egyebek mellett az áll, hogy a Pfizer céggel kötött megállapodást is nyilvánosságra kellene hozni, hogy lehetőség nyíljon az összehasonlításra.

Hírdetés

Az egészségügyi minisztériumnak egyelőre nincsenek hivatalos információi a Szputnyik V-ről kötött szerződés esetleges közreadásának engedélyezéséről. A tárca szóvivője elmondta, hogy Vladimír Lengvarský miniszter csak azután dönt erről, ha hivatalosan is megkapja az orosz fél beleegyezését. A más vakcinagyártókkal kötött szerződések nyilvánosságra hozataláról a tárcavezető a jövő héten, alapos elemzést követően tájékoztat majd – tette hozzá Zuzana Eliášová szóvivő.

A Szlovákiának küldött Szputnyik V vakcinák egyébként továbbra is a szentmihályfalvai (Eperjes megye) raktárban vannak, ebből Magyarországon 46 ampulla vakcinát vizsgálnak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »