Hallgatni (és nevetni) arany

Hallgatni (és nevetni) arany

Az utóbbi hetekben, hónapokban, teljesen érthető módon, sokanmegjegyezték, hogy pont, amikor egyre több világrengető vagy annak tűnő eseménymegy végbe körülöttünk, az oldal, pontosabban én, hallgatunk, mintha ezek adolgok már nem érdekelnének vagy nem gondolnánk fontosnak.

Aki ezen a véleményen van, jól látja, vagy legalábbisrészben. Az Úrral eltöltött évek során, nem csupán a weboldal fennállása alatt,megtanultam, hogy soha nem fogjuk tudni pontosan értelmezni a világban folyóeseményeket. Nem fogjuk tudni eldönteni, hogy ki lőtt először és miért.Nincsenek saját tudósítóink a világ különböző pontjain, de ez nem is szükséges.Elég, ha tudjuk, hogy ki megy előttünk és ha Őt követjük, soha nem fog megindulnia föld a lábunk alatt.

Nyilván mindannyian kíváncsiak vagyunk a körülöttünk folyóesemények okaira. Én is. Csakhogy legtöbbször meg kell elégednünk azzal, hogytudjuk mifelé megyünk, azt is tudjuk, hogy miért, de legtöbbször nem fogjukmegismerni a pontos részleteket. Ráadásul még akkor se biztos, hogy jólértelmeznénk őket, ha maga az Úr tárná elénk egy darab mennyei papíron.Gondoljuk bele, hogy hiába mondott el minden fontos részletet Jézus sajáthaláláról és feltámadásáról a tanítványainak. Mindezt csak az események ésJézus feltámadása után fogták fel és azt is csak akkor, amikor az Úr és aSzentlélek részletesem elmagyarázta nekik.1 Ott voltakszemélyesen, szemtanúi voltak az eseményeknek, maga Jézus avatta be őket arészletekbe és mégse értették. Vajon mi jobban teljesítenénk? Aligha. Még úgyse, hogy mi jelentős előnyt élvezünk a tanítványokkal szemben, hiszen Jézushalála előtt még nem jött el a Tanító, aki rávezet minket minden igazságra, miviszont megváltásunk óta élvezhettük ezt a kiváltságot.2

Ezzel szemben semmi, de semmi nem érhet váratlanulbennünket, ha a szemünket az Úron tartjuk. Az ellenség taktikája fondorlatosnaktűnhet, pedig valójában nem túl bonyolult. Megpróbál félelmet kelteni, megoszt,elhitet, de igazából a befektetett energia nagyon rossz megtérülést hoz neki.Mármint az Úr háza táján.

Azt is értem, hogy sokan szeretnék tudni, ki van az éppenaktuális konfliktus mögött. Az USA, az oroszok, arab terroristák, Izrael, azIlluminati, Soros György vagy a Rotschildok? Nem mindegy? Ha egy kicsit isismerjük az utolsó időkről szóló bibliai fejezeteket, elég egyértelmű, hogy aföldi szövetségek folyamatosan változnak és az utolsó pillanatig képlékenyekmaradnak és ez elég jól követhető a hírek alapján is, ráadásul az igazidöntéshozók mindig a háttérben maradnak és nem a látható geopolitikai erővonalakmentén csoportosulnak.

Hírdetés

Nyilván van, akit saját vagy családja testi épségefoglalkoztat és azért kíváncsi ezekre a részletekre, mert szeretne a földnekegy olyan pontján élni, ahol biztonságban lehet. De vajon hol van ez a hely éshol lesz az antikrisztus uralma alatt? Szerintem a Mindenható árnyékában. Vajonnagyobb biztonságban lennénk egy gazdag, de rendőrállami vagy a kereszténységetmegvető országban? Ki merne tippelni, hogy hol lehet az asszonynak „Istentőlkészített helye” a pusztában, ahol egy ideig biztonságban lehet?3 Én biztos nem. Tudjuk egyáltalán, hogy a Starlink és műholdseregek korábanez a prófécia vajon egy földrajzi helyre utal-e egyáltalán?

A legjobb felkészülés ezekre az időkre, ha közel maradunk azÚrhoz és minden helyzetben képesek vagyunk figyelni arra a „halk és szelídhangra”, ami mindig megmutatja a legjobb utat. Lehet, hogy elsőre nem tűnikmajd a legkönnyebbnek, vagy a legrövidebbnek, de hosszú távon, az örökkévalóságtávlatából, mindenképp az lesz. Így majd arra sem kell várnunk, hogy háthavalaki értelmezi az éppen aktuális geopolitikai eseményeket nekünk, mertezektől függetlenül is tudni fogjuk a dolgunkat vagy éppen mi magunk is képesekleszünk megérteni, hogy mi történik. Ahogy Dániel mondta az utolsó időkről: „anép értelmesei sokakat oktatnak” és „az istentelenek közül senki sem érti, deaz értelmesek értik”.4

Azt se felejtsük el, hogy a mennyben nincsenek sürgősesetek. Az Úrnál soha nincs vészhelyzet vagy váratlan esemény. Tanuljuk meg azÚrhoz hasonlóan kezelni ezeket a körülményeket! Hogyan is? Hogyan kezelte azEllene tanácskozó fejedelmeket? Hát kinevette őket.5 „Ha aSzentírással nem megy, űzzük el az ördögöt gúnnyal, mert azt el nemszenvedheti,” mondta Luther és mennyire igaza volt!

Nem nevetséges, hogy egyesek azt gondolják, legyőzhetik avilág Teremtőjét? 6000 év ármány és szervezkedés és még mindig nem jött össze aviláguralom, amikor pedig megvalósul, a világ szinte minden hadseregére szükséglesz rövidke létének fenntartásához. Szóval ne csüggedjünk, mert arra nemnekünk van okunk. Mi a Királyok Királyának oldalán állunk egy győztes háborúutolsó pár csatájának előestéjén és akár elesünk csata közben, akármegmaradunk, győztünk. Akkor is, ha nem értjük.

Lásd: Lukács 24:13-35János 14:24, 16:13,1. János 2:27Jelenések12:6, 14Dániel 11:33, 12:10Lásd: Zsoltárok 2


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »