Kilőtt a piac, most érdemes új autót vásárolni

Kilőtt a piac, most érdemes új autót vásárolni

A tavaly áprilisi adatokhoz képest jelentős, 21,4 százalékos növekedés történt Magyarországon a forgalomba helyezett új gépjárműveket illetően.

A Datahouse adatai alapján áprilisban mind az előző hónaphoz, mind 2023 hasonló időszakához viszonyítva hatalmasat ugrott a forgalomba helyezett új személyautók és kishaszongépjárművek száma idehaza.

A legfrissebb adatok szerint idén áprilisban 10 402 új személyautót helyeztek forgalomba. Ez a tavaly áprilisi számokhoz képest jelentős, 21,4 százalékos, az idei és a tavalyi első négy hónap viszonylatában pedig 10,4 százalékos növekedést jelent. A hasznaltauto.hu összesítése szerint a számottevő növekedés következtében

jelenleg 42 075-tel több új személyautó közlekedik a hazai utakon.

Hírdetés

Ábra: hasznaltauto.hu/DataHouse

Ábra: hasznaltauto.hu/DataHouse
Közleményükben kiemelik, hogy idén kishaszongépjárművekből 46,3 százalékkal többet helyeztek forgalomba, mint tavaly áprilisban (összesen 2417-et), míg a 2023-as év hasonló időszakával összehasonlítva 22,3 százalékos az emelkedés. Az elmúlt négy hónapban így összesen 10 664 új kishaszongépjármű jelent meg a forgalomban.

A hasznaltauto.hu autópiaci szakértője szerint csábító kedvezményekkel csalogatják a vásárlókat a kereskedők, és tavalyhoz képest 10-15 százalékos csökkenést mutatnak a rendelhető és készleten lévő új autók átlagárai a portál hirdetőinek kínálatában.

Ábra: hasznaltauto.hu/DataHouse

Ábra: hasznaltauto.hu/DataHouse
„Ez nagyban hozzájárult az újautó-piac ugrásszerű növekedéséhez is. Az elmúlt két év adatait áttekintve jellemzően az év első felében futottak fel az újautó-eladások, amit hol kisebb növekedés, hol kisebb csökkenés követett.

A következő egy-két hónapban érdemes lehet új autó vásárlásába belevágni, mert ebben az időszakban még számos kedvezményes ajánlattal találkozhatnak a vevők”

– emelte ki Horváth András.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »