Halálos áldozata is van a földrengésnek Kréta szigetén

Halálos áldozata is van a földrengésnek Kréta szigetén

Földrengés volt hétfőn a görögországi Kréta körzetében, a 6,5-ös erősségű földmozgás középpontját Irákliótól 20 kilométeres távolságra teszik.

A jelentések szerint egy ember meghalt, szállodákat kellett biztonsági okokból evakuálni. Legalább két ember csapdába esett a romok között, és legalább kilencen megsérültek – írja az MTI.

legalább egy ember meghalt, és a nyaralókat evakuálják a szállodákból a Mirror szerint, miután súlyos földrengés rázta meg Kréta görög szigetét, és ketten a romok között rekedtek.

A legfrissebb hírek szerint eddig kilencen sérültek meg.

A földközi-tengeri szeizmológiai intézet (EMSC) közleménye szerint a földrengés epicentruma tíz kilométeres mélységben volt. 

Néhány épületben súlyos szerkezeti károk keletkeztek, több épület összedőlt.

Hírdetés

Iráklion polgármestere, Vaszilisz Lambrinosz a Skai görög magántelevíziónak azt mondta, hogy az iskolákból hazaküldték a gyerekeket, az iskolaépületeket pedig ellenőrizni fogják, hogy biztonságosak-e.

Arkalohori faluban két ember csapdába esett , egyikük egy templomban, amikor karbantartási munkálatok közben beomlott a kupola, a másik pedig egy házban.

Több utórengés is érte a térséget, a legerősebb 4,6-os erősségű volt a hatóságok szerint. 

A rengés Bulgáriát, Törökországot, Egyiptomot, Olaszországot, Líbiát és Észak-Macedóniát érintette.

Törökországban tsunami-riadót rendeltek el a Kréta görög szigeten bekövetkezett földrengés miatt. 

Néhányan arról számoltak be, hogy még Szantorini és Analipszi szigetén is éreztek a rengéseket.

Bár Görögországban gyakoriak a földrengések, ritkán okoznak súlyos károkat. Idén már több földmozgást is jelentettek a térségből.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »