Hajtűtől a házig – cserekereskedelem a gyakorlatban

Hajtűtől a házig – cserekereskedelem a gyakorlatban

Decemberig kellett várni az év minden bizonnyal legszórakoztatóbb történetére. Jelentékeny összegben fogadnánk rá, hogy néhány év múlva egy hollywoodi forgatókönyv formájában köszön vissza a fiatal amerikai lány, Demi Skipper elképesztő szériája. 

Skipper, aki megannyi fiatalhoz hasonlóan a közösségi médiából él, 2020 nyarán kitalálta, hogy egy hajtűvel indulva addig-addig cserélgeti a tárgyakat, amíg a végén nem lesz belőlük valami nagyobb. Például egy ház! Tervénél már csak az a meghökkentőbb, hogy mindez végül össze is jött neki, ezzel is bizonyítván a régi tételt, Amerika a lehetőségek hazája. Közel másfél évnyi jól átgondolt cserebere után a huszonéves lány november végén vehette át új háza kulcsait.

Több mint hatmillió ember követte napról napra, ahogy Skipper boldog ingatlantulajdonossá válik. A hajtűből egy párcentes bizsu ékszer lett, abból három darab koktélos pohár, azokból egy öreg porszívó, amiből meg egy használt snowboarddeszka és így tovább. Egészen egy 80 ezer dollárt érő tennessee-i ház küszöbéig!

Hírdetés

A lány azzal nehezítette egyébként sem könnyű dolgát, hogy megfogadta, ismerősökkel nem fog „kereskedni” és pénzt sem hajlandó áldozni a „küldetésre”. Nem mintha kellett volna, néhány hétnyi próbaidő után a projektet szárnyára vette a szociális média, másfél év alatt mintegy 60 millió ember nézte meg a folyamatot dokumentáló videókat. Skipper meg is érdemli az elismerést, ugyanis kemény munka volt a hajtűtől a házig vezető rögös út. Minden nap órákat töltött az internet előtt, bújva a Vaterához vagy a Bazošhoz hasonló amerikai oldalakat.

Egy-egy cserét megelőzően több száz embernek írt, általában minden eredmény nélkül. Az áttörést végül az hozta meg, hogy Skipper rájött, aranybánya lehet, ha leás a különböző hobbikra szakosodott FB-csoportok mélyére, így a cipőőrültek, bringamániások és streetfood-fanatikusok csoportjain keresztül végül eljutott a házig. Összesen 28 csereüzlet köttetett. Három pár cipő, négy különböző autó, egy MacBook laptop, egy szobabicikli és egy kerekeken guruló házikó boldog tulajdonosának is mondhatta magát, mire megszerezte a házat. 

Skipper szerint az utolsó csereüzlet volt a legnehezebb. Hosszas viszontagságok árán jutott el az utolsó(előtti) állomásig, egy Amerikában rendkívül népszerű étteremlánc, a Chipotle egész évre ingyenes étkezést biztosító utalványáig. Szerencséje összehozta egy kanadai hölggyel, aki kész volt napelemekkel és minden egyéb extrával felszerelt lakókocsiját becserélni az ajándékkártyára. A Covid-lezárások miatt ugyan hónapokat csúszott az üzlet, de a lakókocsi boldog tulajdonosaként már adta magát, hogy a projekt utolsó lépéseként, szerezzen egy házat. A lány azt mondta, a sztori reklámértékéből befolyt pénzből simán futja a tatarozásra, majd – s itt jön az újabb őrültség –, ha kész, a házat elcseréli egy újabb hajtűre, hogy megint végigvigye a sorozatot.

Megjelent a Magyar7 2021/51-52.számában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »