Hajrá, fiatalok! A budapesti garzonlakások négyzetméterárai elérték ez egymillió forintot

Hajrá, fiatalok! A budapesti garzonlakások négyzetméterárai elérték ez egymillió forintot

Az átlagosnál nagyobb mértékben drágultak az eladásra kínált kisebb alapterületű használt budapesti ingatlanok az elmúlt egy évben, a garzonok ára már mintegy egymillió forint négyzetméterenként – tájékoztatott az Ingatlan.com vasárnap közzétett elemzésében.

Közölték:

az átlagos négyzetméterár a panelgarzonok esetében 957 ezer forint, a téglaépítésű garzonoknál 1,04 millió forint, az árnövekedés az előbbinél 26, utóbbinál 22 százalékos.

Az egy kategóriával nagyobb, 40-79 négyzetméteres paneleknél a négyzetméterár 30 százalékkal, 780 ezer forintra ugrott, a téglaépítésűek esetén 1 millió forint az átlagos négyzetméterár – tették hozzá.

Hírdetés

Megjegyezték, a nagyobb alapterületű lakások drágulása elmarad az átlagtól, ez előrevetíti a következő időszak lakáspiaci változásait is.

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a korábbinál bizonytalanabb gazdasági körülményekkel, az infláció felgyorsulása miatt növekvő mindennapi kiadásokkal, valamint a rezsiszabályok változásához köthető óvatossággal indokolta a kisebb alapterületű lakások felértékelődését.

Szinte teljesen eltűnt a panel- és a téglaépítésű garzonok közötti árkülönbség

– mutatott rá.

Megjegyezte, a garzonlakások népszerűsége annak is köszönhető, hogy a kisebb alapterületük miatt alacsonyabb a rezsiköltségük, az infláció miatt az ingatlanpiacra menekülő befektetők is leginkább ezeket keresik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »