Győzelmi kényszerben a sárga-kékek

Győzelmi kényszerben a sárga-kékek

A Fortuna Liga 10. fordulójában már pénteken pályára lép a DAC az októberi válogatott szünet előtti utolsó fordulóban. A sárga-kékek nehéz helyzetbe kerültek, ugyanis két kínos vereség után hazai pályán az Aranyosmarót ellen kell javítaniuk.

Szeptember utolsó hete nem alakult fényesen a DAC számára, a Szlovák Kupából való váratlan búcsú után a hétvégén a Nagyszombat is komoly verést mért a sárga-kékekre a MOL Arénában. 

A Fortuna Liga tizedik fordulójának nyitómérkőzését Dunaszerdahelyen rendezik, ezúttal az Aranyosmarót látogat a MOL Arénába. A ViOn szintén gyengén kezdte a szezont, csak árnyékuk tavalyi önmaguknak, mikor az előkelő ötödik helyen zárták a bajnokságot, ami a csapat eddigi legjobb szereplése. Most csupán a tabella utolsó előtti helyén állnak Ľuboš Benkovský tanítványai. A sárga-kékek a kilenc forduló alatt háromszor tudtak győzni, három alkalommal döntetleneztek és háromszor szenvedtek vereséget. A szurkolók többsége nem nézi jó szemmel a csapat gyengélkedését, a közösségi médiában is egyre többen találják meg a DAC vezetőedzőjét, egyre több kritikát kap Németh Antal és stábja. Annyit azért a magyar szakember védelmében mondjunk el, hogy rengeteg sérültje van a sárga-kékeknek, a csapat kulcsemberei, mint például Kalmár Zsolt, Dominik Kružliak, Andrija Balić, Brahim Moumou, legutóbb Sainey Njie és Mateus Brunetti dőlt ki hosszabb időre. Több új játékos is érkezett, akik beépítése és beilleszkedése nem történik zökkenőmentesen egyik percről a másikra, időre van szüksége a csapatnak.

A ViOn ellen mindenképpen nagy lesz a nyomás a stáb és a játékosok vállán, hiszen egy újabb pontvesztés nem jönne jól a sárga-kékeknek. A tabellán nyolcadik helyen álló dunaszerdahelyi együttes győzelmi kényszerrel lép pályára ma este 17 órától a MOL Arénában.

„A legutóbbi mérkőzések nem az elképzeléseink szerint alakultak, ezért bízom benne, hogy feledtetjük a Komárom és a Nagyszombat elleni kudarcokat, és győzünk. Az összecsapáshoz való hozzáállás lesz a legfontosabb. Ha mindent beleadunk, nem féltem a csapatunkat. Százszázalékosan oda kell figyelnünk, bele kell tennünk a szívünket, és akarni a győzelmet. Ha képesek leszünk ezt a három faktort a pályára is felvinni, akkor meggyőződésem, hogy otthon tartjuk a három pontot” – nyilatkozta a klub holnapjának Martin Jedlička a mérkőzés előtt.

Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, 32. alkalommal csap össze a DAC és az Aranyosmarót. A DAC legutóbbi 13 mérkőzéséből mindössze egy alkalommal szenvedett vereséget, a legutóbbi idényben éppen a MOL Arénában sikerül nyernie az Aranyosmarótnak az alapszakaszban. 

A tizedik fordulót követően kéthetes válogatott szünet következik, csak október 15-én folytatódik majd a bajnokság.

Hírdetés

Október 1., péntek:

FC DAC 1904 – FC ViOn Aranyosmarót 17:00 (Nova Sport 1, VOYO)

Október 2., szombat:

MFK Rózsahegy – MFK Tatran Liptószentmiklós 18:00 (VOYO)

ŠKF Szered – FK Szenice 18:00 (VOYO)

MFK Zemplén Nagymihály – MŠK Zsolna 18:00 (VOYO)

Október 3., vasárnap:

ŠK Slovan – FK Pohronie Garamszentkereszt 15:00 (VOYO)

AS Trencsén – FC Szpartak Nagyszombat 17:00 (Dajto, VOYO)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »