Gyimesi: Most tényleg számít, hogy ki lesz a szlovák hadsereg főparancsnoka

Gyimesi: Most tényleg számít, hogy ki lesz a szlovák hadsereg főparancsnoka

A szlovák köztársasági elnök egyben a szlovák hadsereg főparancsnoka is, és bár békeidőben ennek nem lenne különösebb jelentősége, most, hogy háború dúl a szomszédban, a nyugati országok pedig katonai beavatkozást fontolgatnak, az államfő személye kulcsfontosságú kérdéssé vált.

Arra, hogy Ivak Korčok egy olyan hihetetlenül karrierista diplomata, aki az Egyesült Államok iránti megfelelési kényszerből nem hezitálna feláldozni még a polgári lakosságot sem”

mondta Gyimesi. Majd emlékeztetett, hogy mikor az USA háborút indított Irak ellen, azt állítva, hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak, majd kiderült, hogy ez utóbbi információ hazugság, Korčok beszédesen nyilatkozott a dologról:

Hírdetés

„Az amerikai háború Irakban egymillió polgári áldozatot követelt, és amikor erre Korčoknál rákérdeztek, azzal próbált érvelni, hogy a háborút bár nem lehet megbocsátani a tömegpusztító fegyverek létezésével, de Irak megtámadása helyes lépés volt. Ha az az ember, aki ma elnök akar  lenni és ezzel egyúttal megszerezné a hadsereg feletti parancsnokságot is, nem tekinti hibának egymillió civil megölését, mi mindenre lehet még képes? Mit vagy kit lenne még képes feláldozni idegen érdekekért?”

mondta.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »