Gyimesi: Ha Kolíková nem tanul meg kompromisszumot kötni, nem lesz bírósági reform

Gyimesi: Ha Kolíková nem tanul meg kompromisszumot kötni, nem lesz bírósági reform

Gyimesi György (OĽaNO) képviselő szerint, ha Mária Kolíková igazságügyi miniszter nem tanul meg kompromisszumot kötni, és továbbra is az eddigihez hasonlóan próbálja meg elfogadtatni a bíróságok megváltoztatását, akkor itt nem lesz semmilyen reform.

Gyimesi ezt az RTVS vasárnapi politikai vitaműsorában mondta. Vitapartnerével, Erik Tomášsal (Hlas) egyetértettek abban, hogy Kolíková reformját egy bíró sem támogatja. Tomáš úgy vélte, hogy Kolíkovának távoznia kellene a miniszteri posztról, nem pedig „foggal-körömmel“ ragaszkodni hozzá.

Hírdetés

Gyimesi elmondta, hogy kételkedik Kolíková tárgyalóképességében, az arroganciájában viszont nem. A képviselő leszögezte, hogy a koalíció sosem mondott olyat, hogy a bírósági reform nem valósul meg – csak azt mondták, hogy nem valósul meg ebben a formában.

Gyimesi szerint Kolíková nem hibáztathat másokat, mivel a reformmal szembeni kifogásokat már régóta hangoztatják. A képviselő szerint az is hozzájárult a parlamenti kudarchoz, hogy Kolíková nem tartotta a szavát: fél órával a szavazás előtt egy találkozón kellett volna részt vennie, ahol írásban garantálta volna, hogy a kifogásokat a másik olvasatba bedolgozzák. Gyimesi szerint Kolíková négy perccel a szavazás előtt érkezett és azt mondta, semmit nem tesz a reformmal.

Erik Tomáš szerint Kolíková a cselekvésével veszélyezteti a Megújulás tervéből lehúzható pénzösszeget is és s reformot saját magánat készíti.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »