Gulyás Gergely szerint rendszeresen támadják hekkerek a minisztériumokat

Már elérhető az a weboldal, amely közérthetően mutatja be a digitális állampolgárság programot, és a kormányablakokban a programba való előzetes regisztrációra is lehetőség van – közölte Vitályos Eszter csütörtökön a kormányinfón.

A kormányszóvivő azt mondta: a kormányablakokban lehetőség nyílik az állampolgárok számára, hogy személyazonosságuk igazolása mellett előzetesen regisztráljanak a digitális állampolgárság programba. Az eljárás lényege, hogy a kormányablakban a polgár a mobiltelefonján az előzetes regisztrációhoz tartozó adatokat olvasható kód formájában megkapja és eltárolhatja azt a későbbi aktiváláshoz – tette hozzá.

A digitális állampolgársághoz 14 év feletti életkor, személyazonosító okmány és okostelefon szükséges. Ősztől a polgárok a digitális állampolgárság program alkalmazással igazolhatják személyazonosságukat, első körben a rendőri igazoltatásnál – ismertette.

A kormányszóvivő beszámolt az elmúlt két hétben Magyarországon átadott fejlesztésekről és beruházásokról is, kiemelve a Mol Nyrt. 1,3 milliárd euróból megvalósított tiszaújvárosi Poliol Komplexumát.

Gulyás Gergely szerint a háborús helyzet egyre rosszabb

A józan észnek kell teret nyernie a június 9-i európai parlamenti választáson – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a kormányinfón. Gulyás Gergely azt mondta, a választás egyik legfontosabb tétje, hogy a háborúpárti erők milyen erősek lesznek.

A fideszes Gulyás közölte,

a kormány értékelte az ukrajnai háborús helyzetet, amelyet egyre rosszabbnak tart.

Az Orbán-kormány ugyanakkor felelőtlennek tartja azokat a nyilatkozatokat, amelyek katonai beavatkozást tartanak szükségesnek Ukrajna területén – tette hozzá. A kancelláriaminiszter közölte, szerinte a legnagyobb konkrét intézményi veszélyt a NATO ukrán missziója jelenti. Magyarország abban érdekelt, hogy csak és kizárólag olyan döntést hozhasson a NATO – ha a NATO-csapatok be akarnak vonulni Ukrajna területére -, amelyből Magyarország teljes egészében kimaradhat – rögzítette.

Bár azt nem említette: eközben az afrikai Csádba magyar katonákat vitetnek.

Gulyás szerint a megbírságolásunkra készülnek

Magyarországnak egy európai bírósági ítélet végre nem hajtása miatt kell bírsággal számolni – állította Gulyás Gergely, aki egyúttal azt mondta, a júniusi európai parlamenti, azaz az EP-választás szerinte a migrációról hozott döntés is, még ha az nincs olyan mértékben a közbeszéd fókuszában, mint korábban.

Hírdetés

A miniszter azonban a vendégmunkások kormány általi behurcolásáról szintén hallgatott.

A tárcavezető elmondása szerint Magyarországot a külső határvédelem, a jogi határzár miatt akarják megbírságolni és arra kötelezni, hogy mindaddig, amíg ezt fenntartja, napi mintegy hatmillió forintnak megfelelő eurót fizessen. Hozzátette, a kormány tudomása szerint az Európai Bíróságon az ítélet megszületett, de annak kihirdetését a választások utánra, június 13-ra halasztotta a bíróság.

A miniszter szerint a döntés jól mutatja Európának a migrációhoz történő hozzáállását: míg szavakban most már több józanság van, így a külső határok védelmének szükségességét egyre többen ismerik el, addig az Európai Bizottság gyakorlata az, hogy támadja, megbírságoltatja Magyarországot, amely példamutató szerepet vitt mindvégig a külső határ védelmében.

Kivéve akkor, mikor szándékosan hagyták a migránsokat átvonulni az országon, és amikor szabadon bocsátották embercsempészek ezreit a közelmúltban.

Olyan erőket kell hatalomra juttatni Brüsszelben és olyan képviselőket kell az EP-be küldeni, akik nem a migráció pártolói, nem az átjárható és határoktól mentes Európának a hívei, hanem akik a legszigorúbb külső határvédelmet támogatják – fogalmazott hamiskásan.

Állítólag nem kerültek ki bizalmas adatok a Szijjártó Péter-féle külügyminisztériumból

Gulyás szerint tévedés az amúgy botrányos, a külügyet érő orosz hekkertámadásokról úgy beszélni, mint valami ami egyedi dolog, ez az információs világ és a mindennapi valóság része.

Gulyás Gergely szerint nem igaz, hogy érzékeny adatok jutottak volna ki az orosz hekkertámadás során.

Sőt, még azt is hozzáfűzte:

rendszeresen támadják hekkerek a minisztériumokat.

Bőszen ragaszkodott ahhoz, hogy állítólag bizalmas adatok nem kerültek ki, és nincs is semmi probléma.

Arról, hogy a kormány szerint Sulyok Tamásnak le kell-e mondania, ha külföldi kézre juttatott magyar termőföldet bármikor is, azt mondta, az egész egy színvonaltalan, koncepciós hazugság. Gulyás szerint az államfő nem követett el jogsértést.

(Címlapkép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. július 6-án. MTI)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »