Gröhling: Hétfőtől, január 10-től visszatérhetnek a diákok az iskolákba

Gröhling: Hétfőtől, január 10-től visszatérhetnek a diákok az iskolákba

Az eredetileg tervezett időpontban, tehát január 10-től folytatódhat a jelenléti oktatás a diákok számára, jelentette be ma Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter. A döntés az ovodákra, alapiskolákra és középiskolákra is vonatkozik, melyekre ismét az ún, iskolai szemafor lesz érvényes.

A diákok tesztelésére a tárca több mint 3 millió tesztet osztott szét.

mondta Gröhling miniszter.

Hírdetés

Az iskolák a “kézi vezérlésű” iskolai szemaforok szerint fognak működni, általános iskolabezárás nem várható. Amennyiben fertőzés üti fel a fejét az adott iskolában, az igazgató elrendelheti az adott osztály bezárását. Az egész oktatási intézmény bezárását viszont csak a regionális tisztifőorvos rendelheti el, amennyiben az iskola osztályainak nagyrészében sok a fertőzött, vagy a karanténban levő diák.

A teljes védettséggel rendelkezők és a fertőzésen átesettek kivételt kapnak a karantén alól. Ez érvényes az ilyen diákokra is, akik így továbbra is jelenléti oktatás mellett tanulhatnak.

A Közegészségügyi Hivatal rendelete szerint az iskolákban kötelező lesz a szájmaszkhasználat. Az óvodások esetében és a kivételek alá eső személyeknél a maszkhasználattól eltekintenek.

Körkép.sk/teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »