Hírsaláta

Hírsaláta

BOTRÁNYT SZÍTÓ BÍRÓNŐ. A 2 Mai üdülőtelepen történt, két halálos áldozattal és három súlyos sérülttel végződött tavalyi gázolás ügyében megtartott csütörtöki tárgyaláson Ioana Ancuța Popoviciu bíró azt kérdezte a balesetben elhunyt egyik áldozat édesanyjától, hogy volt-e a lánya temetésén (igen, de nem láthatta a gyermekét, mert lezárt koporsóban küldték el a holttestét, annyira összetört, hogy fel sem lehetett öltöztetni), az egyik túlélőtől pedig azt, hogy ott volt-e a baleset helyszínén (a fiatal elmondta, hogy négy műtétre volt szüksége, és életre szóló hegek maradtak rajta).

Ioana Ancuța Popoviciu azt is szerette volna megtudni, hogy mennyi a temetési költsége a balesetben elhunyt fiataloknak (30 ezer lej volt). Ugyanez a bírónő az előző tárgyaláson egy másik áldozat apjától azt kérdezte, hogy ott van-e a teremben a halott fia, ami miatt a felfüggesztését kérték, ám ezt a Legfelsőbb Bírói Tanács elutasította. A csütörtöki tárgyaláson a bedrogozva gázoló, majd a helyszínről elhajtó Vlad Pascu ügyvédje azzal irritálta a hallgatóságot, hogy többször is bankszámlaszámot kért az áldozatok hozzátartozóitól ahhoz, hogy védence átutalja a kártérítést. (Maszol)

Hírdetés

SZABAD AZ ADÓCSALÁS. Kihirdette Klaus Iohannis államfő az adócsalási törvényt. Ennek értelmében nem büntetendő az adócsalás, ha a költségvetésnek okozott kár nem haladja meg az egymillió eurót, és az elkövető a bűncselekmény megállapítását követő 30 napon belül kifizeti az egészet a kamatokkal és büntetőkamatokkal együtt. Az egymillió eurónál kisebb kárért pénzbüntetés is kiszabható, de a börtönböntetés is megfelezhető, ha a per kezdetéig mindent visszafizetnek. (Agerpres)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »