Gröhling azt javasolja, a közelgő ünnepek alatt ne utazzunk

Gröhling azt javasolja, a közelgő ünnepek alatt ne utazzunk

Az ünnepek alatti utazás rossz hatással lehet a hazai járványhelyzetre, ezáltal pedig veszélybe kerülhet a diákok oktatása – jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) iskolaügyi miniszter, aki felszólította a polgárokat, hogy az ünnepeket töltsék otthon.

Gröhling ugyanakkor emlékeztetett, a rossz járványügyi helyzettől eltekintve is biztonságos rendszerben működhetnek az iskolák. „Ezért fontos, hogy az ünnepek alatt legyünk figyelmesek, és próbáljuk meg minimalizálni a más emberekkel való találkozást” – mondta. Hozzátette: azoknak a szülőknek és iskolai dolgozóknak, akik még fontolgatják az oltás felvételét, élniük kellene a lehetőséggel.

Hírdetés

Összességében érvényes, hogy minél rosszabb egy járás járványügyi helyzete, annál több osztály kényszerül arra, hogy online tanuljon. Az adatok azt mutatják, hogy az alacsony átoltottsággal rendelkező, valamint a rosszabb járványügyi besorolást kapó járásokban több diák van karanténban. 

Az iskolaügyi miniszter ennek ellenére elmondta, továbbra is érvényes, hogy az iskolákat nem zárják be tömegesen. A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) rendelete szerint csak azokat a konkrét osztályokat zárják be, amelyekben koronavírus-fertőzöttet azonosítanak.

(mr, TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »