Gasztronómiai kalandozáson is részt vehetnek az érdeklődők a szlovákiai Rákóczi-fesztiválon

Gasztronómiai kalandozáson is részt vehetnek az érdeklődők a szlovákiai Rákóczi-fesztiválon

Koncertek, kulturális programok, gasztronómiai élmények és bormustra is várja az érdeklődőket a Rákóczi-fesztiválton a szlovákiai Borsiban szeptember 8-án – közölték a szervezők az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a fesztivál délelőtt tíz órakor gyermekprogramokkal kezdődik, köztük Karosi hagyományőrzők íjászati és solymászati bemutatójával, játékos feladatokkal vagy a Sárospataki Kuruc Bandérium lovasbemutatójával.

A gyermekprogramokat a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia műsora és a Hargita Székely Népi Együttes Katica, az örökké síró királykisasszony című mesejátéka követi, utánuk pedig a Szalonna és Bandája ad koncertet.

A Hargita Székely Népi Együttes később egy folklórműsorral is szórakoztatja a közönséget a Borsi Rákóczi Néptáncegyüttes közreműködésével.

Hírdetés

A Bodrogközi tehetségek bemutatója címet viselő programon Szikora Miroslav és Dégner Lilla opera- és operettáriákat, míg Berec Péter harmonikaművész Szatmári Anitával francia sanzonokat ad elő.

Őket a Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák produkciója követi, de a szervezők gondoltak a színházkedvelő közösségre is, ugyanis este fél nyolckor látható lesz Presser Gábor és Sztevanovity Dusán A padlás című alkotása a Kassai Thália Színház előadásában.

A Rákóczi-fesztiválra látogatók részt vehetnek még többek között lengyel, francia, ruszin, erdélyi vagy török „gasztronómiai kalandozásokon” és főzőversenyeken is, de megízlelhetik a felső-bodrogközi pincészetek borait is.

A programokat egész nap kézműves foglalkozások és kirakodóvásár is kíséri, emellett a délután kettőkor kezdődő Zenél az erdő című eseményen zenés előadásokat, klasszikusokat, népzenei feldolgozásokat hallgathatnak a résztvevők Pál Lajos, Berec Péter, Szatmári Anita és Pirigyi Viktor előadásában.


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »