Fuvarozók: az áremeléssel kitermelhető az önköltség, ha nem váltanak más cégekre a megrendelők

Fuvarozók: az áremeléssel kitermelhető az önköltség, ha nem váltanak más cégekre a megrendelők

Január 29-én lépett hatályba az az intézkedéscsomag, amely a hazai fuvarozók érdekeit hivatott garantálni, több más mellett piacvédelmi intézkedésekkel és adminisztrációs könnyítéssel.

A közúti árutovábbítási szerződésekről (KÁSZ) szóló kormányrendelet mostani módosításának egy lényeges eleme az, hogy olyan díjakat igyekszik iránymutatásként meghatározni a piac számára, amelyek alkalmazása biztosíthatná a fuvarozók önköltségének kitermelését – mondta az InfoRádióban Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára.

Hírdetés

„Nem egyszerű beavatkozni a piacba, hiszen a kereslet-kínálat is befolyásolja ezeknek a díjaknak az alakulását, de a KÁSZ most egy olyan erős cölöp lehet megbízónak és fuvarozónak egyaránt, amelyik a minimális szolgáltatási alapdíj tekintetében az önköltségszint-közeli díjakról beszél. Benne van a rendeletben továbbá a várakozási idő, tehát az állásidőre vonatkozó minimális óradíj, a rakodási, raklapválogatási díj is – ezek mind olyan tényezők, amelyek azt hivatottak szolgálni, hogy a fuvarozók pénzüknél, költségüknél legyenek, és ezáltal stabil maradhasson a működésük” – sorolta a szakember.

Megjegyezte: a fuvarozót bizonyos helyzetekben nagyon kiszolgáltatott a megbízó oldalnak. A megbízó korábban dönthetett úgy, hogy nem a felkínált áron kívánta foglalkoztatni a fuvarozót és egy konkurens, akár külföldi vállalkozást választott helyette. Így a kevésbé erős érdekérvényesítő képességgel rendelkező mikro- és kisvállalkozásokat, amelyekből nagyon sok van a hazai logisztikai ágazatban, a „margóra tudták helyezni”.

„Álláspontunk szerint, a Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter által hangoztatott gondolathoz, hogy magyar árut magyar fuvarozó szállítson el, az is kell, hogy a magyar fuvarozók önköltségszintjét elérő díjakat a megbízói oldal is megfizesse, és ne válogasson esetleg harmadik országból érkezett konkurenseket, akiket esetenként jogellenesen foglalkoztatnak Magyarországon, és ők egy alacsonyabb díjakon tudnak fuvarozni – nyilván azért, mert egy egészen más adó és költségkörnyezetből érkeztek” – mondta Árvay Tivadar.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »