Franciaországban is megjelent a jóval fertőzőbb, új koronavírustörzs

Franciaországban is megjelent a jóval fertőzőbb, új koronavírustörzs

Az új dél-angliai törzs miatt Franciaország vasárnap lezárta határait a britekkel szemben, ám két nap alatt elviselhetetlen forgalmi torlódás alakult ki a La Manche-csatorna két oldalán, ezért 72 óránál nem régebbi negatív teszt felmutatása mellett ismét engedélyezték a nemzetközi forgalmat.

Az új törzset más országokban is megjelent, pénteken azonosították Japánban Nagy-Britanniából érkező utasoknál, valamint Dániában, Ausztráliában és Hollandiában.

Hírdetés

Franciaországban a múlt héten oldották fel a rendkívül szigorú, részleges lezárást jelentő járványügyi korlátozásokat, a kormány szerint az intézkedések ellenére nem javult a járványhelyzet. Az enyhítés közel sem volt általános: a színházak, mozik, bárok és éttermek zárva maradnak, este 8 és reggel 6 között kijárási tilalom van érvényben. A kijárási tilalmat a karácsonyi ünnepekre feloldották, de Szilveszter napjára ismét érvényes lesz.

Franciaországban a járvány kitörése óta 2,5 millió igazolt koronavírus-fertőzésre került sor, a halálos áldozatok száma 62 ezer.

BBC.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »