Forróék a Gyimesi elleni támadással jelezték, hogy az Aliancia kész feladni a nemzeti vonalat

Forróék a Gyimesi elleni támadással jelezték, hogy az Aliancia kész feladni a nemzeti vonalat

Néhány héttel ezelőtt azt jósoltam, hogy a Most-Híd-platform hamarosan ismét belső válságot fog kieszközölni az Aliancia-Szövetségben. Mivel az SaS ultimátumának határideje hamarosan lejár, és ezzel párhuzamosan az előrehozott választások esélye nő, az Aliancia liberálisai beizzították a motorokat Elkezdődött a konzervatív-nemzeti vonal kiszorítása. Ennek része a Gyimesi György elleni nevetséges és jelentéktelen kirohanás is.

Az egy dolog, hogy Gyimesi hibát követett el. Békeidőben talán számon is kellene rajta kérni. Csakhogy nem Gyimesitől várta volna a felvidéki magyarság a kiállást a családok mellett, a magyar kormány mellett, a liberális magyargyűlölettel, vagy a liberalizmussal szemben. Ezt az Aliancia-Szövetségtől vártuk volna – aki viszont nem tette meg.

Gyimesi azért vált az új magyar-vegyes koprodukció versenytársává, mert egy szlovák párt képviselőjeként vállalta fel a magyar ügyeket. Ez a kontraszt inkább szólt az Aliancia hiteltelenségéről, mint Gyimesi népszerűségéről. Mivel a hiteltelenséget Forróék nem tudták cáfolni, inkább a tükröt próbálták összetörni…

Minden jel arra utal, hogy a Gyimesi elleni „szövetséges” offenzíva nem azt hivatott bizonyítani, hogy az Aliancia az egyetlen ütőképes magyar képviselet. Sokkal inkább azt, hogy a párt elutasít, elítél minden konzervatív politikai irányt képviselő politikust. Ezt ország világ előtt fel is kellett vállalni, megüzenve így a leendő (baloldali és liberális) potenciális partnereknek, hogy az Aliancia nem ragaszkodik a nemzeti konzervatív érdekképviselethez – ha esetleg az elmúlt hónapok sajtótájékoztatóiból ez valakinek nem lett volna egyértelmű.

Hírdetés

Ehhez adjuk még hozzá azt, hogy a Most-Híd-platform politikusai Pellegrinivel kampányolnak a magyar vidéken, a balliberális vörös portál magyar verziója pedig Berényit és az MKP-platformot próbálja ekézni, miközben Bugár Béla neve is felmerült az új Dzurinda-féle párt kapcsán.

Az, hogy egy ennyire sokadrangú kérdést próbálnak meglovagolni magyar tematikában – holott bőven lenne más fontosabb, amivel foglalkozni lehetne – szintén a nemzeti-konzervatív vonal szándékos leépítését mutatja.

Nagyon úgy fest, hogy az előrehozott választások esélyével egyenes arányban nő a balra fordulási hajlam az Aliancia-Szövetségben. És mivel hónapokig, sőt évekig vajúdták az ideológiai vegyessalátát, sikeresen elejét vették minden egyéb politikai próbálkozásnak, ami náluk konzervatívabb, nemzetibb és családbarátibb lehetett volna. Valószínűleg, pontosan ez volt egyesek célja…

Komjáthy Lóránt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »