Folytatódik a Cîțu-saga: 3 évvel késõbb mesterizett, mint írta a CV-jében, ráadásul felesége is volt!

Folytatódik a Cîțu-saga: 3 évvel késõbb mesterizett, mint írta a CV-jében, ráadásul felesége is volt!

Nem látszik egyhamar véget érni Florin Cîțu miniszterelnök vesszőfutása: az ittas vezetési ügye, és az állítólagosan vissza nem fizetett banki hitelről szóló történet után itt vannak az újabb „botrányok”.

A román sajtó arról cikkezik, hogy a kormányfő korábban nős volt, és vélhetőleg elvált. Erre egy 15 évvel korábbi önéletrajzából következtetnek, melyben az szerepel, hogy Florin Cîțu nős. Egyesek kifogásolják, hogy erről a történetről hallgat a miniszterelnök, aki egyébként nem keveri a politikát a magánélettel. Azaz nem szokott beszélni a privát szférájáról.

A másik ügy, amivel legújabban támadják a kormányfőt, az az USÁ-ban, az Iowa Állami Egyetemen szerzett mesteri fokozattal kapcsolatos. Cîțu önéletrajzában az szerepel, hogy 1997-1999 között mesteri képzésben vett részt, 1999 és 2002 között pedig doktori képzési programban vett részt, disszertációt azonban nem készített.

Hírdetés

A Libertatea adatigénylése nyomán azonban az egyetem azt válaszolta, hogy a Cîțu nem 1999-ben (ahogy a CV-jében szerepel), hanem 2002-ben szerzett mesteri fokozatot.

A kormány ezzel kapcsolatban szerda este kiadott egy közleményt, melyben leszögezik: a miniszterelnök „jóhiszeműen járt el”, amikor az önéletrajzát írta, és „egy pillanatig sem akart senkit megtéveszteni”.

Mint írják, az amerikai felsőoktatás annak, aki teljesíti a mesteri programot, megengedi, hogy doktori képzésben folytassa a tanulmányait. Florin Cîțu is élt ezzel a lehetőséggel. Ha pedig a diák végül nem készít doktori disszertációt, a végén mesteri képzés elvégzéséről szóló oklevelet kap. (libertatea.ro, hírszerk.)

Fotó: Florin Cîțu. Forrás: Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »