Foci-Eb: Öngóllal nyertek a franciák

Foci-Eb: Öngóllal nyertek a franciák

Foci-Eb: Öngóllal nyertek a franciák Mészáros Richárd2024. 06. 18., k – 09:05

A francia labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Ausztriát a németországi Európa-bajnokság csoportkörének hétfői játéknapján.

Franciaország–Ausztria 1–0 (1–0)

Düsseldorf, 46 425 néző, v.: Manzano (spanyol)
    gólszerző: Wöber (38., öngól)
    sárga lap: Dembélé (56.), Mbappé (90.), illetve Wöber (16.), Mwene (34.), Baumgartner (80.), Laimer (84.), Danso (93.)

Maignan – Koundé, Saliba, Upamecano, T. Hernandez – Griezmann (Fofana, 90.), Kanté, Rabiot (Camavinga, 71.) – Dembélé (Kolo Muani, 71.), Mbappé (Giroud, 90.), M. Thuram

Pentz – Posch, Danso, Wöber (Trauner, 59.), Mwene (Prass, 88.) – Grillitsch (Wimmer, 59.), Seiwald – Laimer (Schmid, 92.), Baumgartner, Sabitzer – Gregoritsch (Arnautovic, 58.)

Hírdetés

38. perc: Mbappé beadása után a felszabadítani szándékozó Wöber védhetetlenül fejelt saját csapatának kapujába (1–0).

Az osztrák csapatkapitány Marcel Sabitzer már a kezdéskor csúcsot döntött, ő lett ugyanis hazájából az első futballista, aki nyolc kontinensbajnoki találkozón lépett pályára.

A kilencedik percben Kylian Mbappé ígéretes helyzetet hagyott ki, és bár a meccs elején a franciák irányítoittak, a folytatásban az osztrákok is többször jártak ellenfelük tizenhatosán belül. A 36. percben Christoph Baumgartner került nagy ziccerbe, és bár ő sem talált be, két perccel később csapattársa, Maximilian Wöber még nagyobbat hibázott, amikor saját csapata kapujába fejelt.

Az 55. percben Mbappé a tizenegyespontról a kapufa mellé lőtt, majd Ralf Ragnick, az osztrákok kapitánya a meccs kétharmadánál egyszerre hármat is cserélt. A franciák némileg visszahúzódtak, és várták az ellentámadások lehetőségét, ezt kihasználva Ausztria többet birtokolta a labdát, és ígéretes helyzeteket dolgozott ki. Amikor a játékosok a futballra összpontosítottak, színvonalas és élvezetes volt a meccs, de a sok szabálytalanság és színészkedés miatt szakadozott a játék.

Mivel újabb találat a rendes játékidőben és a kilencperces hosszabbításban sem született, a franciák egy öngóllal nyerték meg első mérkőzésüket. Ez volt Didier Deschamps századik győzelme francia szövetségi kapitányként.

Sajtóértesülések szerint a mérkőzésen eltört Mbappé orra: a Real Madrid csatára fejelni ugrott fel, amikor a levegőben ütközött Kevin Dansóval. Sokáig ápolták, majd visszatért a pályára, ám hamarosan leült fűre, amiért sárga lapot is kapott.

„Nem néz ki jól. Most van az orvosoknál, így nem tudom megmondani, mennyire súlyos az eset. Ez a mai este negatív pontja” – nyilatkozott Deschamps, aki később a TF1 francia tv-csatorna kérdésére, miszerint eltört-e a csatár orra, azt mondta: „Látszólag igen.”


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »