Los Angelesből és Hawaiiból is érkeztek sportolók az idei zselízi Torma Gábor Emlékfutásra

Los Angelesből és Hawaiiból is érkeztek sportolók az idei zselízi Torma Gábor Emlékfutásra

A Torma Gábor Egyesület és a Csemadok Zselízi Alapszervezete idén immár negyedik alkalommal szervezte meg a Torma Gábor Emlékfutást, amellyel egy 2019-ben tragikusan elhunyt fiatal sportoló emléke előtt tisztelegnek.

Míg első alkalommal 87-en, idén már 263-an regisztráltak négy kategóriában. 172-en a 4 kilométeres távra, 38-an a 8 kilométeresre, 40-en a 12-esre, 13-an pedig a nordicwalkingra jelentkeztek. A legfiatalabb sportoló mindössze 5 esztendős, a legidősebb pedig 78 volt. 123 hölgy és 140 férfiú érezte úgy, hogy a nyári esős időjárás ellenére is együtt sportol.

Részt vett ugyanis Zselíz két büszkesége is a sporteseményen, Major Tímea fitneszvilágbajnok és Dulai Henrietta a Hawaii Egyetem oceanográfusa.

Az esemény fővédnöke Csenger Tibor, Nyitra megye alispánja volt, aki helyiként ugyancsak futott is.

„Természetesen képviseltették magukat szervezett futóklubok képviselői is Esztergomból, Párkányból, Ipolyságból, Komáromból, Érsekújvárból, Garamtolmácsról, Aranyosmarótról, Újbányáról, Vágtarnócról, Rakovicéről és még sok más helyről” – mondta el köszöntőjében Csonka Ákos, az esemény egyik szervezője.

A futók a helyi Esterházy-kastély elől indultak, s a kerékpárúton haladva, érintve a Garam-hidat, az egykori vágóhíd helyét, a kis vízerőművet és a holtágat, tértek vissza a városi parkba.

„Köszönjük mindazoknak, akik bekapcsolódtak és részt vettek az idei emlékfutáson. Hálával tartozunk mindazoknak is, akik évről évre segítenek, hogy megvalósulhasson ez a jeles sportesemény. Külön köszönet támogatóinknak és segítőinknek: a Balucci cégnek, Nyitra Megye Önkormányzatának, Zselíz városának, a SymarTech cégnek, a Minaco cégnek, az Esztergomi Futóműveknek, a Wistéria-Kicsindy üzletnek, a Kiss Farmnak, a Betti cukrászdának, a Nyugat-szlovákiai Vízműveknek, a helyi szlovák és magyar tannyelvű alapiskoláknak, DJ Spikonak, nem utolsósorban dr. Riedl Reginának és Krizsovics Krisztinának az egészségügyi felügyeletért, Šiko Denis sportedzőnek pedig a szakszerű bemelegítés megtartásáért” – mondta el Torma István, az egyik főszervező. Hozzátette: „köszönjük továbbá a segítséget aktivistáinknak, segítőinknek, akik önzetlenül tevékenykedtek, hogy ez a több száz fős rendezvény gördülékenyen végbemehessen.”

Torma Irén, az egyesület elnöke hozzátette:

Hírdetés

Bár az eseményt eredetileg közösségi sportolásként, emlékfutásként alapítottuk, de a fokozott érdeklődés miatt már versenyjelleget öltött. Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan összejöttünk idén. Reméljük, minden évben tovább tud fejlődni az aktivitás és mindig tudunk valami pluszt hozzáadni.”

Eredmények:

12 km, férfiak:

12 km, nők:

8 km, férfiak:

8 km, nők:

4 km, férfiak:

4 km, nők:

4 km, 15 év alattiak:

(tsák, Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »