Fico elfogadja, hogy Szlovákia többet fizessen az EU költségvetésébe

Fico elfogadja, hogy Szlovákia többet fizessen az EU költségvetésébe

Szlovákia kész a következő négy évben 400 millió euróval többet befizetni az EU közös költségvetésébe, az Ukrajnának nyújtandó, összesen 50 milliárd eurós csomagba.

Robert Fico kormányfő bizonyos feltételekkel hajlandó elfogadni ezt a javaslatot – tájékoztatott pénteken a kormányhivatal.

Két lehetőségünk van – vagy meg kell nyirbálni a költségvetést, vagy nagyobb mértékben hozzájárulni a nemzeti költségvetésekből”

Hírdetés

– mondta Fico.

Az államfő szerint a feltételek közé tartozik az is, hogy a gazdálkodók támogatására és a különbségek felszámolására szánt uniós alapok (az ún. kohéziós alap) megnyirbálására ne kerüljön sor, valamint, hogy a megnövekedett uniós költségvetést az EU versenyképességének növelésére és az illegális migráció elleni küzdelemre fordítják.

Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, ezért a brutális pénzügyi támogatását azokhoz a garanciákhoz kötöttük, hogy az európai pénzek (beleértve a szlovákot is) nem lesznek elsikkasztva,

és ezek egy részét a szlovák infrastruktúra helyreállítására fordítják a határmenti területeken, illetve az Ukrajna helyreállításában részt vevő szlovák vállalatok támogatására” – tette hozzá Fico.​


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »