Fico: Az ellenzéki EP-képviselők hazugságaikkal sértik Szlovákia érdekeit

Fico: Az ellenzéki EP-képviselők hazugságaikkal sértik Szlovákia érdekeit

Nyitókép: SITA

Kerül amibe kerül, a szlovák ellenzéki EP-képviselők hazugságokkal próbálnak  kárt okozni Szlovákia érdekeinek, mondta Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök az Európai Parlament szerdai (december 13-i) vitáján, amelyen részt vett Didier Reynders igazságügyi biztossal is. A vita témája a legfontosabb korrupcióellenes struktúrák lebontása és azok következményei a jogállamiságra nézve.

A kormányfő azt állítja, hogy a szlovák ellenzék hazugságokat terjeszt az Európai Bizottság (EB) és az európai parlament képviselői felé a készülő büntetőtörvénykönyv-módosítással kapcsolatban. Hozzátette: semmi sem akadályozza a kormányt abban, hogy folytassa a jogalkotási folyamatot.

Hírdetés

„Szó szerint hihetetlen, hogy a szlovák ellenzéki EP-képviselők azt kérik az Európai Bizottságtól, hogy büntesse meg Szlovákiát, mégpedig oly módon, hogy nem fizeti ki számára az európai forrásokat, mert úgy gondolják, hogy a közvélemény ezt majd a szlovák kormány hibájának tartja” – mondta a kormányfő.

Hozzátette: az ellenzéki EP-képviselők december 5-én kelt levelükben súlyosan megtévesztőek voltak, amikor arra figyelmeztették az európai intézményeket, hogy a kormánynak a Szakosított Büntetőbíróság megszüntetését tervezi. A kormányfő szerint ennek semmi köze a valósághoz, mert a kormány csak a Különleges Ügyészség (ÚŠP) megszüntetését javasolja.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »