Fico: A miniszterelnöknek elment az esze

Fico: A miniszterelnöknek elment az esze

A miniszterelnöknek elment az esze, ami ebben a helyzetben kimondottan veszélyes az országra nézve – mondta Robert Fico kedden egy sajtótájékoztatón. 

A volt miniszterelnök megkérdőjelezte Matovič szavait az Oroszországgal a Szputnyik vakcina ügyében kötött egyezségről, illetve a kormányfő által közölt számokat is. Azt is kritizálta, hogy a kormány támogatja a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Elmondta, hogy a Smer már több tízezer aláírást szerzett az előrehozott választásokról kiírt népszavazási kezdeményezésben.

Hírdetés

Fico szerint a kormányfő hazudik, mikor azt mondja, hogy az oroszok le tudnak szállítani kétmillió vakcinát. „Nincs semmilyen hivatalos megrendelés, ahogy azt sem támasztja alá semmi, hogy ilyesmiről szó lett volna” – mondta. Matovičot őrültnek nevezte, aki elmond egy történetet, és meg van győződve róla, hogy az valóban igaz. A miniszterelnök szakértőkkel kapcsolatos kijelentéseit is kritizálta: ”egy miniszterelnök nem mondhatja józan ésszel, hogy amikor ő vezette a járványügyi védekezést, akkor a legjobbak voltunk a világon, és mikor a szakértők vezetik, mi vagyunk a legrosszabbak.” Azt mondta, hogy Matovič megsértette a szakértőket, és a helyükben nem menne el a kormányfő által kezdeményezett ülésre.

Beszélt az előrehozott választásokat követelő kezdeményezésről is: felhívta a figyelmet egy, a médiában megjelent levélre, amiben egy kórház vezetése megtiltotta az aláírásgyűjtést az intézmény területén. Fico szerint ez a népszavazás előkészítésének megakadályozása, ami alkotmányellenes, így kivizsgálásra szólította fel a legfőbb ügyészséget, hivatkozva az alkotmány által garantált petíciós jogokra. Azonban a népszavazás esetleges alkotmányellenességét – melyről portálunk is beszámolt – elutasítja.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »