Fiatalokból álló banda rabolt az egri éjszakában

Fiatalokból álló banda rabolt az egri éjszakában

Az Egri Járási Ügyészség az erőszakos vagyon elleni bűncselekmény négy tettesével szemben csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat, közülük három személyt lopás bűntettével is vádol. Az elkövetők letartóztatásban vannak.

Hírdetés

Az ügyészség tájékoztatása szerint egy fiatalkorú fiú és három fiatal felnőtt társa tavaly október végén megállapodott abban, hogy Egerben ittas személyeket „húznak le” annak érdekében, hogy így jussanak pénzhez, amit elszórakozhatnak. Tervüknek megfelelően egy hajnalon – kevéssel 3 óra előtt – a megyeszékhely belvárosába mentek azért, hogy áldozatot keressenek maguknak. Rá is akadtak egy ittas férfira, aki a főutcán gyalog tartott hazafelé.

Útja során a férfi befordult egy szűk mellékutcába, amelynek egyik oldala ráadásul le volt zárva egy építkezés miatt. Ezt kifigyelve a négy vádlott követte őt, majd a szűk utcarészen körbefogták és felszólították, hogy adja át a pénzét. A rosszat sejtő sértett erre adott nekik 3000 forintot, de ezt a terheltek kevesellték, és erőszakos mozdulatok kíséretében a karóráját is követelni kezdték. A fenyegetés hatására a férfi végül hagyta, hogy az órát a rablók egyike lecsatolja a csuklójáról, és nem mert tiltakozni akkor sem, amikor a fiatalok a zsebéből kivették a tárcáját, valamint a mobiltelefonját.

A rablás másnapján – ismét hajnalban – a vádlottak közül két fiú és egy lány egy újabb ittas sértett pénztárcáját vette el a patakparton, bár akkor erőszakra, illetve fenyegetésre már nem került sor.

A járási ügyészség a vádiratában a felnőttkorú elkövetőkkel szemben többéves végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő határozott idejű eltiltásra tett mértékes indítványt, míg a fiatalkorú terhelt esetében javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta.

A tavaly október óta letartóztatásban lévő bűnelkövetők egyike sem idősebb 20 évesnél.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »