Ferenc pápának soha nem állt szándékában megsérteni senkit: „Mindenkinek van hely az Egyházban”

Ferenc pápának soha nem állt szándékában megsérteni senkit: „Mindenkinek van hely az Egyházban”

A Szentszéki Sajtóközpont igazgatója, Matteo Bruni május 28-án újságíróknak azt nyilatkozta, Ferenc pápa tudatában van az olasz püspökökkel folytatott zárt ajtók mögötti beszélgetéséről szóló cikkeknek. A szentszéki szóvivő megerősítette, hogy a pápának „soha nem állt szándékában megbántani senkit vagy homofób kifejezésekkel kifejezni magát, és elnézést kér azoktól, akik sértve érezték magukat”.

A Szentszéki Sajtóközpont igazgatója, Matteo Bruni így nyilatkozott május 28-án, kedden, újságírói kérdésekre válaszolva, amelyek a homoszexuális személyek szemináriumi felvétele kapcsán használt kifejezésre vonatkoztak: „Ferenc pápa tisztában van a közelmúltban megjelent cikkekkel, amelyek az Olasz Püspöki Konferencia tagjaival folytatott zárt ajtók mögötti beszélgetésével kapcsolatosak. Ahogyan azt már számos alkalommal kijelentette: Az Egyházban mindenkinek van hely, mindenki számára! Senki sem haszontalan, senki sem felesleges. Mindenki számára van hely, úgy, mint amilyenek vagyunk mindannyian.

A pápának soha nem állt szándékában megsérteni vagy homofób kifejezésekkel kifejezni magát, és bocsánatot kér azoktól, akik sértve érezték magukat egy kifejezés használata miatt, ahogyan arról mások beszámoltak.”

Hírdetés

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »