Ferenc pápa részvéttáviratot küldött a Villa de Pitanxo spanyol halászhajó szerencsétlensége kapcsán

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött a Villa de Pitanxo spanyol halászhajó szerencsétlensége kapcsán

Február 15-én a kanadai partok közelében elsüllyedt egy spanyol halászhajó, melynek legénységéből többen életüket vesztették és sokan eltűntek. Ferenc pápa február 18-án részvéttáviratot küldött Julián Barrio Barrio Santiago de Compostela-i érseknek, amelyben együttérzéséről és imádságáról biztosította a családtagokat.

A Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával ellátott táviratban a Szentatya kifejezi szomorúságát a Villa de Pitanxo nevű halászhajó kanadai partok közelében történt tragédiája kapcsán. E nehéz időszakban Ferenc pápa az áldozatok lelkének örök üdvösségéért imádkozik, miközben lelki közelségéről biztosítja a gyászoló családtagokat. Az elhunytakat Isten irgalmába ajánlja és az Istenanya anyai gondoskodását kéri számukra. Végül a részvéttáviratban Ferenc pápa apostoli áldását küldi az érintetteknek, mint a feltámadás hitébe vette reménység zálogát.

*

A Villa de Pitanxo nevű halászhajó spanyol idő szerint február 15-én reggel hat óra előtt két vészjelzést adott le Új-Fundland partjaitól 450 kilométerre délkeletre, de a válaszra már nem reagált. A riasztást továbbították a közelben tartózkodó halászhajóknak, amelyek a bajbajutottak segítségére indultak, a kanadai parti őrség pedig több légi és vízi járművet is a helyszínre irányított.

Hírdetés

A 24 fős legénységéből három túlélőt sikerült kimenteni, és kilenc ember holttestét találták meg. A halászhajó bázisán, az északnyugat-spanyolországi Galicia régióban a tragédia miatt háromnapos gyászt rendelt el a tartomány autonóm kormánya.

Forrás: Vatikáni Rádió; MTI

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »