Ferenc pápa megérkezett Eperjesre, délután visszatér Kassára

Ferenc pápa megérkezett Eperjesre, délután visszatér Kassára

Ferenc pápa szlovákiai látogatása keretében megérkezett Eperjesre, az ország harmadik legnagyobb városába. Délelőtt szentmisét celebrál, majd visszatér Kassára, ahol délután  a roma közösséggel találkozik a Luník IX lakótelepen, valamint fiatalokkal a Lokomotíva-stadionban.

Eperjesen, a városi sportcsarnok előtt 10.30-kor vette kezdetét az Aranyszájú Szent János liturgia, amely 12.30-ig tart.

A Szentatya a pápamobilon érkezett meg a helyszínre, megáldotta a résztvevőket. A tömegben a vatikáni zászlók mellett a szlovák és más országok zászlói is felbukkantak.

A szervezők tájékoztatása szerint a kapukat már éjfélkor megnyitották, a hívek 3 óra körül kezdtek nagyobb tömegben érkezni. A liturgia körülbelül két órán át tart, majd a Szentatya visszautazik Kassára.

Hírdetés

A roma közösséget köszönti a Luník IX lakótelepen, ahol mintegy 4300 roma él. A találkozó 16 órától 16.30-ig tart. A program a Szalézi Közösségi Központ előtt zajlik.

A pápa a Lokomotíva-stadionban találkozik a fiatalokkal, a hivatalos program 16.45-kor kezdődik.

Megemlékezünk Boldog Anka Kolesárováról, akit a második világháborúban egy szovjet katona ölt meg. Anka Kolesárovát 2018. szeptember 1-jén a Lokomotíva-stadionban avatták boldoggá”

– tájékoztatott a pápa szlovákiai látogatásának előkészítő bizottsága.

A Szentatya este indul vissza Pozsonyba a kassai repülőtérről. Szerdán szabadtéri szentmisét celebrál a sasvári nemzeti kegyhelyen, majd délután a pozsonyi repülőtérről repül vissza Rómába.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »