Fényes nappal egy parkban szült, majd megölte csecsemőjét a cigánynő – korábban egy másik újszülöttjével is végezhetett

Fényes nappal egy parkban szült, majd megölte csecsemőjét a cigánynő – korábban egy másik újszülöttjével is végezhetett

A büntetés lényeges súlyosítását indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azzal a nővel szemben, akit a Nyíregyházi Törvényszék tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Hírdetés

Az ítélet szerint a vádlott 2020 októberében nőgyógyászati vizsgálaton vett részt, ahol megállapították, hogy várandós. A nő a terhességét mindenki elől titkolta, terhesgondozásra nem járt, nem vett igénybe orvosi ellátást sem. 2021. április 30-án érezte, hogy hamarosan szülni fog, ezért egy szabadidőparkba ment, ahol egy eldugott részen megszülte gyermekét. A csecsemőjét megölte, majd ismeretlen helyen elrejtette. Az újszülött holtteste azóta sem került elő.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését tagadta, az ítélet ellen védőjével felmentésért, illetőleg a büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta, mivel álláspontja szerint a kiszabott büntetés nem igazodik a cselekmény tárgyi súlyához, valamint a vádlott személyében rejlő társadalomra veszélyességhez sem. A nő ugyanis korábban állt már büntetőeljárás hatálya alatt újszülött megölése miatt, azonban akkor az eljárást bizonyítottság hiányában megszüntették.

Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »