Fény az alagút végén: felére csökkent a galántai Covid kórházban ápoltak száma

Fény az alagút végén: felére csökkent a galántai Covid kórházban ápoltak száma

Felére csökkent a január elején vörös kórházzá reprofilizált galántai Szent Lukács kórházban ápolt Covid-betegek száma. A közeljövőben van remény arra, hogy a kórház egyes osztályain újraindulhasson a mindennapi élet, és ne csak koronavírusos betegek részesüljenek kórházi ellátásban Galántán.

A galántai Szent Lukács kórház január hetedikén vált vörös kórházzá, azóta az egészségügyi intézmény hét osztályán kizárólag Covid pácienseket kezelnek. Az elmúlt hónapok feszült és tragikus állapota az országos statisztikákat követve a galántai kórházban is oldódni látszik.

Jana Fedáková, a kórházat fenntartó Svet Zdravia szóvivője közölte portálunkkal, jelenleg – április harmadikával bezárólag –

Hírdetés

52 koronavírusos beteget kezelnek a galántai kórházban, közülük tízen vannak lélegeztetőgépre kapcsolva, 42-en orvosi oxigén-terápiát kapnak. A kórházban összesen 115 Covid-betegnek van hely.

A számok javulást mutatnak, februárban napi átlagban 110 koronavírusos fekvőbeteget láttak el Galántán, márciusban ez a szám átlag 81-re csökkent. A szóvivő azonban hozzátette, az intenzív-osztályon folyamatosan telt ház van.

Az országos és a régiós adatok javulásának fényében a kórház az egészségügyi minisztériummal karöltve tervezi a vörös színből a piros-fehérbe való átmenetet, ennek értelmében elemzik, mely kórházi osztályok térhetnének vissza eredeti profiljukhoz a betegellátásban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »