Fenntartható vízgazdálkodás: középpontban a vízipar jelene és jövője

Fenntartható vízgazdálkodás: középpontban a vízipar jelene és jövője

Első alkalommal, ám hagyományteremtő jelleggel szervezte meg Magyar-Szlovák Szakmai és Üzleti Vízipari Találkozó című konferenciáját a CED a Hungarian Water Partnership közreműködésével. Az esemény célja az volt, hogy meghatározásra kerüljenek azok a víziparhoz kapcsolódó projektlehetőségek, ahol mód nyílik a két ország iparági szereplői közti együttműködésre. A rendezvényen így a szakmai előadások mellett célzott üzleti tárgyalásokra is lehetőségük volt a résztvevőknek.

A vízipar, a hatékony és fenntartható vízgazdálkodás a jelenkor egyik prioritást élvező szegmense, így például az ivóvízforrások védelme, a vízfelhasználás, valamint a megfelelő szennyvízkezelés. Magyarország pedig mind a régiót, mind pedig Európát tekintve is az élmezőnybe tartozik a vízkezelési technológiák, a vízipari innovációk, illetve a szakértelem terén, amelyek iránt egyre növekvő kereslet mutatkozik.

Ennek jegyében, a tudás és a jó gyakorlatok megosztása céljából szervezte meg első alkalommal a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Hungarian Water Partnership a Magyar-Szlovák Szakmai és Üzleti Vízipari Találkozó című konferenciáját Révkomáromban, több mint 100 iparági szereplő részvételével.

Hírdetés

A rendezvény célja a határon átnyúló vízipari együttműködések erősítése, a kétoldalú szakmai párbeszéd elősegítése, valamint a különböző iparági tapasztalatok és jó gyakorlatok megosztása volt. Az esemény szakmai előadásai így olyan aktuális témákat érintettek, mint a két ország vízipari és vízügyi helyzete, a különböző iparági fejlesztések és azok irányai, valamint a fenntartható vízgazdálkodás lehetőségei.

A szakmai előadásokon túl különböző esettanulmányokat, illetve kerekasztal-beszélgetéseket is meghallgathattak a résztvevők, magyar és szlovák iparági szakértők előadásában, ezt követően pedig üzleti tárgyalásokra, az együttműködési területek meghatározására is lehetőség nyílt.

A rendezvény programjáról bővebben IDE kattintva olvashatnak.

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »