Feltételesen szabadlábra helyezték Ladislav Bašternákot

Feltételesen szabadlábra helyezték Ladislav Bašternákot

Feltételesen szabadlábra helyezte a bíróság Ladislav Bašternák üzletembert. A Trencséni Járásbíróság hétfőn helyt adott a máriatölgyesi büntetés-végrehajtási intézet igazgatója által benyújtott indítványnak, itt tölti Bašternák ötéves büntetését. A döntés nem jogerős. Az ügyész panaszt nyújtott be ellene.

A bíróság 30 hónapos próbaidőt rendelt el, Bašternák ezalatt nem hagyhatja el az országot, mozgását technikai eszközökkel ellenőrzik.

– mondta Boris Buvala ügyész. Peter Filip, Bašternák jogi képviselője törvényesnek és helyesnek tartja a bíróság döntését.

Hírdetés

A Büntető törvénykönyv lehetővé teszi a feltételes szabadlábra helyezést, ha az elítélt már letöltötte büntetése felét, a büntetés-végrehajtás alatt megfelelő magatartást tanúsított, megbánta tettét, és feltételezhető, hogy szabadlábra helyezését követően nem fog további bűncselekményeket elkövetni.

Bašternákot adócsalás miatt fellebbviteli eljárás során ítélte öt év letöltendő szabadságvesztésre és vagyonelkobzásra 2019 márciusában a Pozsonyi Kerületi Bíróság.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »