Félmillió euró a régiófejlesztésre Nagyszombat megyében

Félmillió euró a régiófejlesztésre Nagyszombat megyében

Háromezer és ötvenezer euró közötti támogatást oszt szét a régiófejlesztési projektek támogatására Nagyszombat megye. Elsődleges, hogy a támogatott tervek minél több embert szolgáljanak.

A megyei önkormányzat múltheti ülésén tárgyaltak a képviselők a régiófejlesztési és idegenforgalmi támogatásokról. Félmillió eurót különítettek el a dotációkra. Berényi József a megyei önkormányzat alelnöke az ülésen megjegyezte, hogy céljuk, hogy felgyorsítsák az értékelési folyamatot, és így minél több tervet valósíthassanak meg a pályázók a támogatásból. A pályázóknak egy hónapjuk van az elektronikus kérvények beadására, november 30-ig él a felhívás. A helyi akció csoportok, területi idegenforgalmi szervezetek, polgári társulások, nonprofit szervezetek kérhetnek támogatást. A támogatások odaítéléséről januári ülésén szavaz az önkormányzat. Hájos Zoltán Dunaszerdahely polgármestere, megyei képviselő emlékeztetett arra, hogy a megegyezés alapján érvényesítik a regionalitási elvet, ezért kéri, hogy az önkormányzat az értékelés során ajánlás formájában hívja fel erre a bizottság figyelmét.

Hírdetés

Berényi József lapunk érdeklődésére rámutatott, hogy olyan pályázatokat támogatna a megye, amelyek minél több embert érintenek. „Ezért fontos, hogy olyan javaslatok érkezzenek, amelyek több települést lefednek, és érintik például az idegenforgalmat, a közlekedésügyet. Ilyen például a kerékpárutak további fejlesztése” – mondta az alelnök hozzátéve, hogy azok a sikeres pályázatok, amelyek egy kistérség számára hasznosak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »