Fektessünk be a bolygónkba!

Fektessünk be a bolygónkba!

A tiszta környezet, az erdősítés, a megújuló energiaforrások használata és a természettel harmóniában való élés képessége biztosítja a jövőt – hangsúlyozza Nicolae Ciucă kormányfő a Föld napja alkalmából írt üzenetében.

„Ennek az egyensúlynak a helyreállítása egy olyan társadalom felelőssége, amely a fenntartható fejlődés útját választotta, és a polgárokat, valamint az életminőséget helyezi előtérbe. A Föld napja a legjobb alkalom arra, hogy felismerjük: tisztelettel és hálával tartozunk a bolygónak, és a jövő generációi számára tisztább környezetet kell teremtenünk. A természet megfelelő példát kínál nekünk, az egyensúly a kulcsa az egészségesebb jelennek, a fenntartható jövőnek” – írta Ciucă a kormány Facebook-oldalán.

Hírdetés

A Föld napja mozgalom idei jelmondata – a Fektessünk be a bolygónkba! – figyelmeztet minket, hogy anyagi erőfeszítéseket kell tennünk. A fiatalabb generációkat a mértékletességre, a természet tiszteletére és a bolygó védelmére kell nevelni, és az általa vezetett kabinet vállalja ezt a felelősséget – tette hozzá a kormányfő.

Ciucă szerint a Képzett Románia programnak van egy környezetvédelmi eleme, amely a Zöld péntek projekttel közösen konkrét lépéseket tesz ebbe az irányba. A kormány folyamatosan foglalkozik a környezetvédelemmel, célul tűzte ki a levegőminőség javítását, a helyes hulladékgazdálkodást és a zöldenergiák minél szélesebb körű használatát – mutatott rá a miniszterelnök.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »