Fekete Tamás zongoraművész CD-keresztelőjével egybekötött koncertje Pozsonyban

Fekete Tamás zongoraművész CD-keresztelőjével egybekötött koncertje Pozsonyban

Február 13-án, hétfőn este a pozsony-óvárosi Zoch utcai Zeneművészeti Főiskola hangversenytermében került sor Fekete Tamás érsekújvári zongoraművész koncertjére. A komolyzenei esten CD-keresztelőre is sor került.  Az ifjú Fekete Tamás a pozsony-óvárosi Zeneművészeti Főiskola Zene- és Tánckarán működik.

A hétfői esten Liszt Ferenc és Szergej Rahmanyinov  műveiből csendültek fel művek Fekete Tamás tolmácsolásában.

A művész 2009–2014 között a pozsonyi konzervatóriumban tanult zongorát Katarína Dibákovánál. 2014–2019 között a Zeneművészeti Főiskola Zene- és Tánckarán tanult szintén zongorát az esten jelen lévő Ida Černecká professzornál. A 2019–20-as tanévben végezte ugyanitt doktori tanulmányait. Mesterkurzusokon megfordult mások mellett olyan személyiségeknél, mint Diana Yoffe, Eugen Indjic, Szokolay Balázs, Elena Richter, vagy Fejérvári Zoltán.

Hírdetés

A Zeneművészeti Főiskola Zene- és Tánckarának Billentyűs Tanszékén aktívan bekapcsolódik különféle projektekbe, mint a pozsonyi zongorakarnevál, Rahmanyinov-féle négykezes, vagy a Pour les pianos. Mint szólista Prokofjev Piano Concerto No. 1, Des-dur, op. 10 művével fellépett a pozsonyi filharmóniával a Redüt Vigadóban 2019-ben.

Fekete Tamás CD-jének keresztelőjén közreműködött Ida Černecká,

Az effajta CD-kereszteléseknél szokás jelképesen néhány csepp pezsgőt önteni a lemezre, de Černecká csengőszóval bonyolította le a keresztelési procedúrát. Kolinský és Frkan oktatóknak név szerint köszönetet mondtak a Fekete Tamáshoz hasonló ifjú tehetségek támogatásáért.

(Zilizi Kristóf/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »