Fekália ömlik Szentendrén a Dunába

Fekália ömlik Szentendrén a Dunába

Felháborodással vették tudomásul a szentendreiek, hogy a Postás strand még mindig nem használható, mert a szennyvízvezeték meghibásodása miatt egy hete fekália ömlik a Dunába. A megoldatlan hiba az éledező helyi turizmusnak sem tesz jót.

„A fekáliában úszó kiskacsákat fotózzák a külföldiek Szentendrén” – olvasható egy keserű Facebook-bejegyzésben. A jelenség nemcsak környezetvédelmi okokból zavarja a turisták által is nagyon kedvelt városka lakóit, hanem azért is, mert a szennyvíz nem sokkal a Postás strand fölött ömlik a Dunába.

 

Hírdetés

A turisták a szennyvízben küzdő kiskacsákat fényképezik – Kép: FB

A baloldali vezetésű önkormányzat július 9-én tájékoztatta a lakosságot, hogy az esőzések miatt szennyvíz került a folyóba, és le is zárta a strandot, ám kiderült, hogy a baj nagyobb, és ezen azóta sem sikerült felülkerekedni. Az önkormányzat a Duna Jobbparti Regionális Szennyvízelvezető Rendszer fenntartását végző DMRV Zrt. tájékoztatása alapján július 12-én arról adott hírt, hogy meghibásodás történt a rendszerben, aminek kijavításán folyamatosan dolgoznak, de ez még eltarthat néhány napig. A szennyezés miatt másnaptól lezárták a Budapest–Szentendre kerékpárút egy szakaszát is.

Kerékgyártó György


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »