Fának ütközött egy migránsokkal teli autó Udvard közelében

Fának ütközött egy migránsokkal teli autó Udvard közelében

Nem sokkal hajnali három előtt figyelt fel a nyitrai rendőrőrjárat éjszakai bevetése során az Érsekújvári járásbeli Udvard községben egy Renault Espace típusú járműre, amelynek vezetője közlekedési szabálysértést követett el.

A rendőrök szerették volna megállítani a gépjárművezetőt, ám az a felszólításukra nem reagált, tovább hajtott, majd a mezőgazdasági szövetkezetnél a szántóföldekre hajtott.

A mintegy két kilométeres üldözés után a gépjármű vezetője lekapcsolta a lámpát az autón, és egy időre eltűnt a rendőrség látóköréből.

Hírdetés

Azok azonban továbbra is követték az autó nyomait, amikor aztán közelebb kerültek hozzá, észrevették, hogy az egy fának ütközött, és valamennyi ajtaja nyitva van.

A rendőrök érkezésekor már senki nem tartózkodott a járműben, de zajt hallottak a közeli bokrok felől, ezért elindultak abba az irányba.

A bokrok közül egy ember lépett elő, aki azt mondta nekik, hogy Szíriából jött, és körülbelül 100 méterrel arrébb 12 másik férfi van. A járőrök ezt követően erősítést kértek, kutyavezetővel és szolgálati kutyával együtt. Az őrizetbe vett személy azt mondta, nem ismerte a sofőrt, aki más irányba szökött el, mint ők, és akinek Németországba kellett volna őket vinnie. Az ügyet az illegális migráció elleni nemzeti egység nyomozója vette át.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »