Ezt árulja el a lábunk az egészségünkről

Ezt árulja el a lábunk az egészségünkről

Nem is hinnénk, hogy a lábfejünk állapota milyen sokat elárul a szervezetünkben zajló folyamatokról.

Ha állandóan hideg a lábunk, annak a rossz vérkeringés lehet az oka, amit többek között a dohányzás, a magas vérnyomás vagy akár szívbetegség is okozhat. A kezeletlen cukorbetegség által okozott idegi károsodás is okozhat ilyesmit, így akár egy ilyen, hétköznapinak tűnő tünet miatt is érdemes lehet kivizsgálásra menni – írja a Házipatika.com.

A túl magas sarkú, vagy nem a lábunkra illő cipő viselése okozhat lábfájdalmat, de akár a túlzásba vitt edzés, mondjuk kosárlabda vagy hosszútávfutás is. Ezenfelül a csontritkulás is járhat állandó fájdalomérzettel.

A kifejezetten ezt a területet érintő fájdalmat a sarokcsont csonthártyájának gyulladása, vagy ízületi gyulladás okozhatja. A sarokfájdalom általában akkor legerősebb, mikor nyugalmi állapotból felkelve mozogni kezdünk. Nem megfelelő lábbeli viselése is lehet az ok, de akár a csontot érintő fertőzés, vagy tumor is.

Hírdetés

Ha lábujjak formája megváltozik, és a körömrésznél domborúvá válik, az örökletes dolog is lehet, de az is előfordulhat, hogy tüdő-, szív-, máj- vagy szívbetegség okoz ilyen tünetet, illetve fertőzés miatt is kialakulhat ilyesmi.

Számos oka lehet, a hosszú repülőúttól a hosszas álláson, vagy ülésen át a egészen a keringési zavarokig, vagy a vérrögig. Utalhat vesebajra vagy pajzsmirigy-alulműködésre is.

Az egyik leggyakoribb oka a cukorbetegség által okozott idegi károsodás, de kiválthatja B-vitamin-hiány, vesebetegség vagy elégtelen keringés is.

Az ilyesmi majdnem biztos, hogy cukorbetegséget jelez, aminek következtében a lábfej keringése nem megfelelő, és egy kis sebből is nagyobb, fájdalmas sérülés lehet, ami akár el is fertőződhet.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »