Évtizedek óta nem volt ekkora siker kapujában a magyar foci. Sikerül belépni rajta? – Magyarország – Olaszország

Évtizedek óta nem volt ekkora siker kapujában a magyar foci. Sikerül belépni rajta? – Magyarország – Olaszország

Generációk nőttek fel úgy, hogy nem láttak világeseményen szerepelni magyar válogatottat. Szerencsére az elmúlt hat évben kétszer is ott voltunk az EB-n, de a mai olaszok elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen egy döntetlennel olyan sikert érhet el a magyar csapat, amire évtizedek óta nem volt példa.

A cél egyszerű, de annál nehezebb. A magyar csapat nem kaphat ki, s akkor csoportelsőként bejut a sorozat jövő évi négyes döntőjébe.

Hírdetés

A két szövetségi kapitány, Marco Rossi és Roberto Mancini közel harminc éve egy csapatban nyertek olasz kupát, tehát jól ismerik egymást, és nem kétséges, Rossi számára külön pikantériája is van a találkozónak, hiszen saját honfitársai ellen vezeti második hazáját. 

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy helyen változtatott az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre összeállított kezdőcsapatán a pénteken Németországban pályára küldött tizenegyhez képest. A lipcsei összecsapáson kezdőként pályára lépő Gazdag Dániel helyére Nego Loic, a MOL Fehérvár FC futballistája került be. Ott van a kezdőben a csapatkapitány, a Lipcsében fantasztikus győztes gólt szerző Szalai Ádám, aki utolsó válogatottbeli fellépésére, összességében pedig a 86.-ra készül, amivel Puskás Ferencet megelőzve, Grosics Gyulát utolérve a hetedik lesz az örökrangsorban.

Az olaszok mestere a tegnapi sajtótájékoztatón így értékelte a csapata lehetőségeit. „Ötven-ötven százalék az esély. Az erőviszonyok alapján ez egy kiegyenlített meccs lesz, amiben simán benne van a döntetlen is. Sose egyszerű Magyarországon játszani” – mondta Roberto Mancini, aki jó barátja, Marco Rossi miatt kifejezetten örül annak, hogy a tavalyi Európa-bajnokság után a Nemzetek Ligájában is remekel a magyar csapat. A két szakember 1993 és 1995 között együtt játszott a Sampdoria színeiben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »