Euroatlantista pánik

A fanatikus euroatlantista és ultraliberális Széky pánikol, ostorozza az ellenzéket miért nem foglalkozik a globális kérdésekkel, miért csak korrupcióval, egészségüggyel, oktatással foglalkozik, de nem Orbánék geopolitikai lépéseivel.

A szerző szerint ugyanis nagyobb a veszély, mint valaha. Ma szerinte a „gonosz tengelye” erősebb, mint valaha, hiszen Kína, Oroszország és a belső ellentéteit lassan felülmúló iszlám alkotja, s Zorbán ehhez a tengelyhez igyekszik besorolni. Szerinte ez ugyanaz, mint a csatlakozás a tengelyhatalmakhoz 1941-ben.

Természetesen eleve sántít a hasonlat. Ez a mai „tengely” senkit se akar meghódítani, sőt éppen a nyugati dominancia ellen van, többpólusú világot akar.

Hírdetés

Az meg ki a „gonosz” teljesen szubjektív. Nyilván aki a liberalizmus világmegváltó szent küldetésében hisz, annak minden ellenvélemény gonosz.

A szerző mellesleg hazudik is: „A nemzetközi politikában pedig a Nyugat legújabb elárulását az jelzi, hogy a tárgyalásokon Orbánék elkötelezték magukat az „egy Kína” elve mellett.” – ez hazugság, mert kizárom, hogy a tájékozott szerző tévedne. A valóságban az egész nyugat az „egy Kína” elv mellett áll ki, s mindenki a pekingi kormányzatot ismeri el az „egy Kína” egyetlen képviselőjének. Ha nem így lenne, ma még mindig a tajpeji kormány képviselné Kínát az ENSZ-ben. Éppen az USA-nak köszönhető, hogy ma Kínát a pekingi kormány képviseli az ENSZ-ben!


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »