EURO-2024 – A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna

EURO-2024 – A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna

EURO-2024 – A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna Kulcsár Péter2024. 06. 15., szo – 08:07

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.

Hírdetés

Az előzetes várakozásoknak megfelelően jelentős német mezőnyfölénnyel indult a kontinensviadal első összecsapása, a korai vezetés pedig még magabiztosabbá tette a pontosan futballozó hazaiakat, akik a skótok tömörülése ellenére többször is gyorsan átjátszották a középpályát. Még húsz perc sem telt el, mire Wirtz és Musiala a német válogatott történetének két legfiatalabb Eb-gólszerzője lett (21 év és 42 napos, illetve 21 év és 109 napos). Azzal pedig, hogy a szünetig háromgólos előnybe, ráadásul létszámfölénybe került a játék valamennyi szegmensében riválisa fölé kerekedő német együttes, eldőlt a három pont sorsa.

A türelmes, pontos játék a fordulást követően is helyzetek sorát eredményezte a vendéglátók előtt, az átlövéseik ugyan nem hoztak eredményt, ám így is növelni tudták előnyüket és még lesgólt is szereztek. A hajrában a  találkozót kapura tartó kísérlet nélkül záró skótok öngóllal szépítettek, a magabiztos német sikert nem veszélyeztette semmi.

A kontinensviadalok történetében ez volt a legnagyobb különbségű győzelem nyitóösszecsapáson.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »