Érsekújvári vonatbaleset: Az állam fejenként 50 ezer eurót fizet ki az elhunytak családjainak

Érsekújvári vonatbaleset: Az állam fejenként 50 ezer eurót fizet ki az elhunytak családjainak

Az állam fejenként 50 ezer eurót fizet ki az Érsekújvár melletti vonatbalesetben elhunytak családjainak. Erről hétfőn a Szlovák Köztársaság Közlekedési Minisztériuma tájékoztatott, amely szerint a tárca már elkészítette a szerdai (július 3-i) kormányülésre a vonatkozó anyagot.

„Rendkívül sajnáljuk a múlt csütörtökön (6. 27.) történteket. Bár a vizsgálat előzetes eredményei azt mutatják, hogy egyéni mulasztás történt, nem pedig műszaki vagy rendszerhibáról van szó, úgy döntöttünk, hogy a balesetben elhunytak hozzátartozóit kártalanítjuk“ – mondta Jozef Ráž közlekedési miniszter (a Smer-SD jelöltje).

Ráž hétfőn a ŽSR főigazgatójával, Alexander Sakkal személyesen felkereste az Érsekújvár melletti átkelőt, és ellenőrizte annak működőképességét.

Hírdetés

„Kijelenthetem, hogy az átkelő műszakilag rendben van, a fényjelzés és a rámpák problémamentesen működnek. Az átkelőnél egy, a balesetben megsérült rámpát kicseréltek” – értékelt a miniszter.

Tragikus közlekedési baleset történt csütörtökön nem sokkal délután 5 óra után egy védett vasúti átjárónál Érsekújvárban a II/1503-ös számú udvardi úton (Dvorská cesta). Hét ember meghalt és legalább öten megsérültek, amikor vonat ütközött egy busszal.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »