Érseki áldással indulnak a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye fiataljai az ifjúsági világtalálkozóra

Érseki áldással indulnak a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye fiataljai az ifjúsági világtalálkozóra

Július 25-én Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek köszöntötte azokat a fiatalokat, akik a főegyházmegyéből részt vesznek a lisszaboni ifjúsági világtalálkozón augusztus 1. és 6. között.

A portugál fővárosban megrendezésre kerülő ifjúsági világtalálkozót megelőző héten lelki felkészülést segítő előtalálkozókat is szerveznek a dél-európai államban, melyek közül a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye fiataljai az Emmanuel katolikus karizmatikus közösség coimbrai eseményén vesznek részt.

Az indulás előtti napon a csoport egy része még egy felkészítő programot vállalt, hiszen a Kalocsai Érseki Palotában Bábel Balázs érsek fogadta a fiatalokat.

A főpásztor az érseki magánkápolnában megáldotta a kendőket, amelyeket a fiatalok viselnek majd a találkozó alatt, és Isten áldását kérte hordozóikra. Bábel Balázs Szent Kristóffal és a nap szentjével, Szent Jakabbal párhuzamot vonva hívta fel a figyelmet a zarándokutak fontosságára, azok valódi jelentőségére, valamint kérte a találkozón résztvevőket, hogy igyekezzenek ők is Krisztus hordozóivá válni.

Hírdetés

Hálájuk jeléül a fiatalok is megajándékozták egy kendővel a kalocsa-kecskeméti érseket, aki ezt követően kötetlen beszélgetést folytatott velük.

Szöveg: Bódog Balázs

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »