Erre is jó a maradék citrom

Erre is jó a maradék citrom

Ha néhány félbevágott citrom napok óta hever a hűtőben, ne dobjuk ki ezeket, mert sokoldalúan felhasználhatók.

A világos hajúak még néhány árnyalatot világosíthatnak tincseiken, ha két-három citrom kifacsart levével bedörzsölik a hajukat. Az optimális eredményhez a legjobb ezt nyáron végezni, mivel a napfény fokozza a citrom természetes világosító hatását – írja a Házipatika.com.

Ha belül nagyon foltos a mikrónk, akkor egy tálkában keverjünk össze ecetet, vizet és egy feldarabolt citromot, majd mikrózzuk pár percig. Az így keletkező gőz segít feloldani a szennyeződéseket, amelyeket aztán már csak le kell törölnünk a készülék belsejéről.

Hírdetés

Keverjünk össze natúr joghurtot, néhány kanál citromlevet és egy kevés sót, és remek hámlasztót kapunk. Használhatjuk a térd, a sarok és a könyök kiszáradt bőrén is. Lemosás előtt hagyjuk állni pár percet a kiszáradt bőrfelületen.

Vashiányosok számára fontos, hogy a vastabletták, illetve a vasban gazdag ételek vastartalma sokkal hatékonyabban épül be a szervezetbe, ha citromos vízzel kísérjük le őket.

Vegyünk fel gumikesztyűt, egy félbe vágott citromot mártsunk sóba, és ezzel dörzsöljük át a vécékagylót. Segít eltávolítani a makacs szennyeződéseket.

Ha húsok, halak feldolgozása után mosogatás előtt egy fél citrommal alaposan átdörzsöljük a vágódeszkánkat, akkor egyszerre fertőtleníthetjük és szagtalaníthatjuk is. Ne feledjük azonban, hogy a citromos dörzsölés nem helyettesíti a mosogatást!


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »