Erdélyben kiadós esőzésekre vonatkozó figyelmeztetést adtak ki

Erdélyben kiadós esőzésekre vonatkozó figyelmeztetést adtak ki

 Másodfokú (narancssárga kódú), kiadós esőzésekre vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hat megyére, valamint elsőfokú (sárga kódú), esőre és havazásra vonatkozó figyelmeztetést 12 megyére.

A narancssárga jelzésű figyelmeztetés szerint vasárnap délig a Keleti-Kárpátok és a Déléi-Kárpátok térségében kiadós esőre kell számítani, és az eső megolvasztja a havat. 1800 méter fölött a csapadék inkább havazás formáját ölti. A lehulló csapadékmennyiség elérheti a 40-50 litert négyzetméterenként, néhol pedig 70 litert négyzetméterenként. A riasztás Hunyad, Krassó-Szörény, és részben Fehér, Kolozs, Bihar és Arad megyében érvényes.

Hírdetés

A sárga jelzésű előrejelzés szintén vasárnap délig érvényes a Bánságban, a Körösök vidékén, Erdély bizonyos részein és Olténia észak-keleti térségében, ahol jelentős esőzések várhatók. Ugyanakkor a Keleti-Kárpátok és Moldva észak-nyugati régióiban havazni fog, a hó megmarad. A várható csapadékmennyiség 25-40 l/négyzetméter. Ez a riasztás Suceava, Temes, Hunyad, és részben Neamț, Bákó, Maros, Beszterce-Naszód, Máramaros, Fehér, Goj, Mehedinți és Arad megyére érvényes.

December 26-án és 27-én Erdély észak-nyugati részén, a Körösök vidékén, Moldva és Munténia déli részén jégképződés veszélye állhat fenn.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »