Előválasztás: Ungár Pétert támogatja a Jobbik

Előválasztás: Ungár Pétert támogatja a Jobbik

Az LMP-s politikust támogatja a Jobbik az ellenzéki előválasztáson Szombathelyen – közölte a párt elnöke.

Jakab Péter Facebook-bejegyzésében úgy fogalmaz:

„Ungár Péter ebben a ciklusban a parlament legfiatalabb, de egyben az egyik legaktívabb képviselője volt. 2018 óta kitartóan küzdött a közalkalmazottak valódi megbecsüléséért, a szociális dolgozók béremeléséért és az otthonápolási díj emeléséért. Mindeközben pedig hangja volt a szombathelyi embereknek, és Hende Csabával is megküzdve az elmúlt egy évben mindent megtett azért, hogy válságkezelés címén a pártállam ne semmizze ki a várost és az itt élő embereket.”

Hírdetés

A Jobbik elnöke hozzáteszi, az előválasztáson annak kell győznie, aki majd a legnagyobb eséllyel áll helyt a Fidesz jelöltjével szemben. Ha pedig Ungár Péter nyer, az nem csak a kormányváltáshoz visz közelebb, de a szombathelyieknek egy helytartó helyett végre valódi képviselőjük lesz a parlamentben.

Ismeretes, Vas megye 1. választókörzetében indul Czeglédy Csaba is, akit a DK támogat.

Közben a 24.hu arra hívja föl a figyelmet, hogy nem a Momentum által jelölt Hadházy Ákost, hanem a szocialista Tóth Csabát támogatja a zuglói előválasztáson a Jobbik. Jakab Péter szerint előbbi jelöltre nem lehet számítani a „csatamezőn”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »